Různé

Vajíčková pomazánka s ředkvičkami a rukolou, celozrnné bulky

Bulky

250 g špaldové hladké mouky
250 g celozrnné hladké mouky
400 ml mléka
20 g droždí
lžička cukru
15 g soli
½ lžičky mletého koriandru
lžíce olivového oleje
1 vejce na pomazání
lžíce sezamu

Pomazánka

6 natvrdo uvařených vajec
8 ředkviček
200 g tvarohu
150 ml jogurtu
3 lžičky dijonské hořčice
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hrst microgreens (rukola, řeřicha)

Suroviny na bulky dáme do kuchyňského robotu a necháme 10–15 minut vymíchat do hladkého těsta. Přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout. Poté tvarujeme bulky, potřeme vejcem, nahoře nakrojíme a posypeme sezamem. Pečeme v troubě 10–15 minut na 200 stupňů.

Tvaroh, jogurt, hořčici, sůl a pepř společně promíchám v míse. Přidáme nakrájená vejce a microgreens. Bohatě mažeme housky a zdobíme plátky ředkviček a microgreens.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl