Maso

Jehněčí řízky s celerovou kaší

800 g jehněčí kýty
sůl
6 stroužků česneku
svazek plocholisté petržele
svazek čerstvého tymiánu
svazek čerstvého rozmarýnu
svazek čerstvé majoránky
6 vajec
300 g hladké mouky
300 g strouhanky
olej na smažení

400 g celeru
60 g másla
500 ml mléka
sůl
růžový pepř
šťáva z ½ citronu
hrst celého červeného pepře
větvička tymiánu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Česnek utřeme se solí a nožem vetřeme do řízků. Čerstvé bylinky natrháme, vložíme do nádoby, osolíme, přidáme pár lžic strouhanky a rozmixujeme. Rozmixovanou směs vsypeme do zbytku strouhanky. Řízky obalujeme v mouce, vajíčkách a bylinkové strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

Celer oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na másle. Zalejeme mlékem, osolíme, přidáme růžový pepř, tymián, šťávu z citronu a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme nebo rozmačkáme, ale ne úplně dohladka.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl