Maso

Pečený bůček s kmínem a fenyklem, dušené špičaté zelí s cibulí a fenyklem a bramborovo-škvarkové knedlíčky

4 porce

800 g vepřového boku bez kosti
sůl dle chuti
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce semínek fenyklu
2 mrkve
1 lžíce sezamového oleje

500 g špičatého zelí
2 cibule
1 fenykl
2 lžíce (rýžového) octa
2 lžíce cukru
sůl
olej

400 g vařených nastrouhaných brambor
150 g hrubé mouky
25 g krupice
1 vejce
sůl dle chuti
100 g škvarků
máslo na opečení

Kůži na vepřovém boku nařežeme a pořádně vetřeme sůl, nadrcený kmín s fenyklem a sezamový olej.

Vložíme do pekáčku a přidáme nakrájenou mrkev. Podlijeme vodou a pečeme doměkka na 150–160 stupňů. Výpek použijeme jako šťávu.

Na oleji opečeme na měsíčky nakrájenou cibuli, nakrájený fenykl a až vše začne zlátnout, tak přidáme cukr, po chvíli přidáme nakrájené bílé špičaté zelí a nakonec rýžový ocet a sůl. Dusíme. Zelí musí být lehce křupavé a tekutina vyvařená.

Z uvařených brambor, mouky, krupice, nasekaných škvarků a vajíčka vypracujeme těsto. Vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě asi 10 minut. Vyjmeme do studené vody, osušíme a na pánvi s máslem opečeme dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl