Maso

Rolované vepřové koleno na víně

4 porce

600 g vepřového kolene
4 stroužky česneku
hrst drceného kmínu
hrst čerstvého tymiánu
sůl
pepř
1 dl bílého vína
2 lžičky hořčice
1 červená cibule
1 lžíce papriček jalapeño
1 lžíce nakládaných cibulek
šťáva z ½ citronu
sůl
pepř

Na dokončení

hořčice (kremžská s medem)
chléb

Česnek, sůl, pepř, kmín, čerstvý tymián a hořčici společně nadrtíme, promícháme s vínem a touto směsí dostatečně potřeme maso, které jsme nožem nařezali a vytvořili z něj velký tenčí plát. Poté zarolujeme pomocí pečícího papíru a následně zabalíme ještě do alobalu a pečeme na 160 stupňů 60–90 minut. Ke konci rozbalíme, zvýšíme teplotu a necháme ještě 10–15 minut péct na kůrčičku.

Červenou cibuli nakrájíme na plátky, přidáme papričky jalapeño, zalijeme šťávou z citronu, osolíme, opepříme, přidáme nakládané cibulky a promícháme.

Servírujeme s chlebem a hořčicí.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl