Maso

Trhaná vepřová plec

4 porce

600 g vepřové plece
1 lžička chilli
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky červené papriky
2 lžičky soli
2 lžičky pepře
0,2 l piva
5 lžiček barbecue omáčky

Na dokončení

1 cuketa
2 stroužky česneku
špetka chilli
olej
pepř
chléb

Vepřovou plec posypeme kořením a řádně nasolíme. Obojí zapracujeme, přendáme do zapékací mísy, podlijeme pivem, přikryjeme navlhčeným pečícím papírem a pečeme pozvolna na 140–150 stupňů asi 90 minut. Po upečení vyndáme do mísy, vidličkou natrháme a zapracujeme výpek s barbecue omáčkou.

Cuketu si škrabkou nakrájíme na dlouhé proužky a dáme na pánev s rozpáleným olejem a plátky česneku. Přidáme chilli, zasypeme dýňovými semínky a krátce orestujeme.

Trhané maso podáváme s chlebem a ozdobíme restovanou cuketou. Opepříme.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl