Maso

Hovězí prime rib s bylinkovým pestem a restovanými houbami

4 porce

1 kg hovězí T−bone
mletý pepř
sůl
olej

Porce masa osolíme a opepříme.

Pokud maso grilujeme, vkládáme na rošt nad středně rozpálený gril nad žhavé dřevěné uhlí, které jsme „ovoněly“ namočenými bukovými hoblinami. Každou porci masa pečeme z obou stran tak, aby maso bylo uvnitř růžové a šťavnaté.

Porci masa podáváme s pestem a doplníme houbami a snítkou bylinky.

pesto

směs čerstvé bazalky a petrželky
100 g olivového oleje
1−2 lžíce strouhaného parmezánu
1 lžíce vlašských ořechů
mletý pepř
sůl

Z lístků bazalky, petrželky, olivového oleje, parmezánu a ořechů umixujeme pesto, dochutíme mletým pepřem a solí.

houbová příloha

6 velkých hřibů
olivový olej
snítka tymiánu
mletý pepř
sůl

Očištěné houby nakrájíme, opečeme na olivovém oleji se snítkou tymiánu, dochutíme pepřem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl