Luštěniny a obiloviny

Červené fazole s křupavou zeleninkou, petrželkou a kuřecími stehny

4 porce

200 g červených fazolí
špetka anýzu
2 lžíce másla
150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
2 stroužky česneku
2 cibule
sůl
pepř
snítka čerstvého estragonu
hrst čerstvé petrželky
pár kapek šťávy z citronu
4 kuřecí stehna vykostěná
mletá paprika
mletý zázvor
chilli
lžíce (sezamového) oleje
hrst jarní cibulky

Namočené fazole propláchneme a dáme vařit s anýzem. Ke konci vaření osolíme. Hotové přecedíme a dáme okapat.

Na lžíci másla opečeme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a nakonec česnek. Přidáme uvařené fazole a vše společně asi 5 minut opékáme.

Osolíme, opepříme a nakonec vmícháme čerstvě nasekanou petrželku a estragon. Zakápneme šťávou z citronu.

Kuřecí stehno nakrájíme na větší kousky, okořeníme mletou paprikou, mletým zázvorem, trochou chilli, pepřem a solí. Opečeme na másle ze všech stran a dusíme asi 10 minut. Při podávání posypeme nakrájenou jarní cibulkou a pokapeme sezamovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl