Ryby a mořské plody

Pošírovaný pstruh v másle, uzený pstruh, květákové pyré, marinovaný květák, grilovaný květák, libečkové pesto

4 porce

4 filety čerstvého pstruha
2 filety uzeného pstruha
2 středně velké květáky
100 g listů libečku
2 snítky meduňky
50 g slunečnicových semínek
30 g vyzrálého ovčího sýru
1 brambor (střední velikosti)
1 cibuli (střední velikosti)
300 ml vinného octu
100 g cukru
10 g soli
300 ml olivového oleje
500 g másla
500 ml smetany 31%

Pošírovaný pstruh v másle

Rozpustíme si máslo a zahřejeme ho na teplotu zhruba 70 °C. Máslo mírně osolíme uzenou solí. Přidáme meduňku. Do zahřátého másla vložíme filety (i s kůží) pstruhů, které jsme zbavili drobných kostí. V másle je necháme pošírovat zhruba 10 minut. Filety vyjmeme z másla a zbavíme kůže. Uchováme je v teple.

Uzený pstruh

Uzeného pstruha zbavíme kostí. Mírně ho ohřejeme. Zbavíme ho kůže a rozebereme ho na menší sousta.

Květák

Květák rozebereme na růžičky. Zhruba 8 růžiček rozkrojíme na polovinu a ochutíme je solí a olivovým olejem. Dalších 8 menších růžiček vložíme do teplého rozvaru z octa, cukru a soli. Necháme je marinovat zhruba 30 minut.

Zbytek květáku nakrájíme na malé kousky. Oloupaný brambor a cibuli nakrájíme na malé kostky. Na směsi másla a oleje orestujeme cibuli a brambory. Přidáme květák a vše restujeme. Opékáme tak dlouho, dokud nebude mít květák hezky nazlátlou barvu. Květák zalijeme smetanou a pomalu ho dusíme. Měkký květák rozmixujeme dohladka. Ochutíme ho solí a pepřem.

Část květáku na grilu opečeme do zlatova. Uchováme ho v teple.

Libečkové pesto

Listy libečku společně se slunečnicovými semínky a ovčím sýrem rozmixujeme v olivovém oleji. Pesto dochutíme solí a pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl