Moučníky a cukroví

New York cheesecake s kiwi a zázvorem

Korpus

70 g másla
70 g třtinového cukru
100 g hladké mouky
10 g vody
2 g mletého zázvoru
1 g soli
1 g jedlé sody

Náplň

650 g plnotučného tvarohu
150 g smetany ke šlehání 33%
250 g zakysané smetany
120 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
4 vejce o velikosti M
25 g kukuřičného škrobu
špetku soli

Na dokončení

7 ks kiwi
1 kousek čerstvého zázvoru
40 g cukru krupice

Nejdříve si připravíme korpus. Do mísy nasypeme třtinový cukr, hladkou mouku, přidáme máslo, jedlou sodu, mletý zázvor. Vytvoříme drobenku. Na závěr vlijeme studenou vodu a vypracujeme křehké těsto. Ihned po zpracování vmáčkneme těsto do dortové formy o průměru 26 cm, vyložené pečícím papírem. Těsto na několika místech propícháme vidličkou a předpečeme na 180 °C 10 minut dozlatova.

Náplň připravíme tak, že v míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, krupicový a vanilkový cukr, vejce a kukuřičný škrob. Lehce osolíme. Takto připravenou náplň nalijeme na upečený korpus a pečeme na 180 °C 35 – 40 minut dozlatova.

Než se dort upeče, připravíme „kompot z kiwi“. Oloupaná kiwi pokrájíme na menší kostičky. Zázvor nakrájíme na co nejmenší kousky, nebo můžeme nastrouhat na jemném struhadle. Nakrájené kiwi a zázvor smícháme s cukrem a necháme marinovat v lednici.

Upečený dort nakrájíme na jednotlivé kousky a servírujeme s namarinovaným kiwi se zázvorem.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl