Zeleninová jídla

Smažené brambory s restovanými fazolkami a česnekovým dipem

300 g vařených studených brambor
2 vejce
200 g hladké mouky
200 g strouhanky
2 lžíce sušeného provensálského koření
olej na smažení
350 g mražených zelených fazolek
1 jarní cibulku
200 g zakysané smetany
3 stroužky česneku
sůl

Provensálské koření smícháme s moukou. V této směsi obalíme uvařené brambory, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Brambory musí být před obalováním studené. Teplé brambory by se rozpadaly. Obalené brambory smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do zlatova.

Cibulku nakrájíme na kolečka. Česnek nasekáme nadrobno. Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme zelené fazolky (rozmražené a scezené), přidáme česnek, cibulku, promícháme a na závěr restování osolíme.

Na dip jeden až dva stroužky česneku (podle chuti) nasekáme nadrobno a utřeme se solí. Smícháme se zakysanou smetanou a osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl