Zeleninová jídla

Špenátová palačinka plněná blanšírovaným zelím, čedarem a křenem

1 krabičku mraženého špenátu
1 stroužek česneku
2 vejce
250 ml mléka
olej
90 g polohrubé mouky
90 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
špetku muškátového oříšku
100 g nastrouhaného čedaru
1 menší hlávku bílého zelí
1 lžičku mletého chilli
1 mrkev
1 jarní cibulku
nastrouhaný čerstvý křen
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíci medu
sůl a pepř

Z mléka, mouky, kypřícího prášku, vajec, oleje a špenátu připravíme palačinkové těsto, které lehce osolíme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a upečeme palačinky běžným způsobem.

Zelí, mrkev a jarní cibulku nakrájíme na velmi tenké nudličky. Nakrájenou zeleninu krátce povaříme v osolené vroucí vodě na skus.

Ve větší míse si připravíme dresing – smícháme hořčici, med, olej, mleté chilli, osolíme a opepříme. Uvařenou zeleninu scedíme a přendáme do mísy s připraveným dresingem. Důkladně promícháme, aby se všechny chutě propojily.

Na palačinky poklademe nastrouhaný čedar, čerstvý nastrouhaný křen a zeleninovou směs. Palačinky zabalíme a servírujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

25 hlasů

Další recepty Celý díl