Ryby a mořské plody

Filátko z candáta, ragú z rebarbory, jablek a pórku

4 porce

600 g filetů z candáta s kůží
100 g másla
200 g rebarbory
200 g jablek
200 g pórku
100 ml bílého vína
snítku tymiánu
snítku máty
snítku petržele
lžíci olivového oleje
mikrobylinky na ozdobu
kmín
sůl a pepř

Rebarboru a jablko si nakrájíme na drobné kostky a krátce je orestujeme na másle spolu s bylinkami. Pórek nakrájíme také na kostičky, přidáme do pánve a zalijeme bílým vínem. Osolíme a opepříme a necháme minutku podusit aby se vyvařil alkohol.

Filé z candáta si nařežeme na kůži a okořeníme špetkou kmínu. Z pečícího papíru si vystřihneme čtverec a položíme ho na pánev. Tu si zprudka rozehřejeme, přidáme olivový olej a položíme candáta kůží dolů. Přitlačíme tak, aby se ryba na pánvi nekroutila a restujeme asi 3-4 minuty. Pak otočíme kůží nahoru a necháme na vypnuté pánvi dvě minuty dojít.

Candáta posolíme a servírujeme s ragú, ozdobeném čerstvými bylinkami.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl