Ryby a mořské plody

Chobotnice na fenyklovém salátě

1500 g syrové chobotnice
divoké koření (5 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 4 bobkové listy)
sůl
1 bulva čerstvého fenyklu
1 vanička rukoly
3 lžíce vinného octa
3 lžíce cukru
3 lžíce olivového oleje
pepř
olivy bez pecky
růžový pepř na ozdobu

Chobotnici omyjeme, přepůlíme a z otvoru mezi chapadly vyřízneme její zobáček. V hrnci si dáme vařit vodu s divokým kořením a solí. Přiklopíme a vaříme do měkka (cca 45 minut).

Na salát si pokrájíme na jemné nudličky fenykl a přepůlíme olivy. Připravíme si zálivku . V misce jemně vyšleháme olivový olej, ocet, cukr a sůl. Omytou rukolu smícháme s olivami a fenyklem a celou směs obalíme zálivkou. Servírujeme s kusy podušené chobotnice.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl