Maso

Pečené mleté řízečky

4 porce

800 g mletého masa – mix vepřové a hovězí
1 menší cibule
hrst sekané petrželky
1 vejce
sladká paprika
drcený kmín
drcený pepř
sůl
(možné přidat i slunečnicové semínko)

Mleté maso dobře promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, vejcem, drceným kmínem, pepřem, mletou sladkou paprikou a solí. Maso můžeme vylepšit ještě slunečnicovým semínkem.

Ze směsi tvarujeme placičky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Podáváme s chlebem a zeleninkou nakyselo, případně, hořčicí a křenem.

Zelenina nakyselo

200 g fazolových lusků
200 g květáku
200 g mrkve
200 g cukety
voda
nové koření
bobkový list
hořčičné semínko
vinný ocet
olej
cukr
mletý pepř
sůl

Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky a ve slaném nálevu s kořením ji povaříme na skus a poté ihned zchladíme.

Z oleje, vinného octa, cukru, pepře a soli vymícháme pikantní dresink, promícháme se zeleninou, necháme odležet a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

66 hlasů

Další recepty Celý díl