Maso

Carpaccio z kladenské pečeně se zeleninovým salátem

4 porce

320 g tence nakrájené kladenské pečeně

zeleninový salát

1 zelená paprika
1 červená cibule
6 cherry rajčátek
2 lžíce oleje
střik vinného octa
snítka oregana
snítka bazalky
sůl
mletý pepř

nakládané chilli papričky nakyselo
mini okurky (cornichon)

dresink

2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce medu
1−2 lžičky vinného octa
špetka soli
8 malin

Papriku nakrájíme na tenké proužky, cibuli na tenké klínky, rajčátka napůl.

Vše opečeme na rozpáleném oleji zprudka a krátce spolu se snítkou oregana, osolíme, opepříme, na závěr vložíme lístky bazalky.

Hořčici vymícháme s medem, octem, solí, do dresinku rozmačkáme maliny.

Plátky kladenské pečeně úhledně rozložíme na talíř, potřeme marinádou a poklademe připravenou zeleninou, chilli papričkami a mini okurkami.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl