Maso

Drůbeží játra a srdíčka na slanině

Dušené vnitřnosti provází intenzivní příměs slaniny, kterážto má za následek, že chuť pokrmu je tak přitažlivá, až se stává nebezpečně nakažlivou. Finančně i technologicky nenáročné jídlo, na které se zapomíná. Proto jej pojďme společně oprášit a občas ho zařadit do jídelníčku. Je to skutečná lahůdka.

4−6 porcí

1 kg směsi drůbežích jater a srdíček
150 g cibule
80 g špeku
10 g hladké mouky
asi 600 ml vody
drcený kmín
mletý pepř
sůl

příloha − chléb nebo rýže

Játra a srdíčka očistíme, opláchneme studenou vodou. Srdíčka spaříme horkou vodou a scedíme.

Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme dozlatova na vypečeném špeku, přidáme drcený kmín, srdíčka, osmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka, potom přidáme játra, uvaříme doměkka a dochutíme pepřem a solí. Podáváme s chlebem nebo rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

99 hlasů

Další recepty Celý díl