Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

6. 2. 2014

Krysáci i Anděl páně. Česká tvorba pro děti je úspěšná v zahraničí. ČT ji podpoří na Berlinale.

Na berlínském filmovém festivalu se Česká televize představí výběrem pořadů pro děti a stanicí ČT :D, která se stala nejsledovanější veřejnoprávní dětskou stanicí v Evropě. Jednotlivé formáty nabídne na tržišti filmové a televizní produkce European Film Market, které je tradiční součástí festivalu a patří ke třem největším na světě.

Uvítal jsem, že se pořadatelé berlínského festivalu letos rozhodli otevřít dveře i televizní tvorbě. Pro Českou televizi je to skvělá příležitost jak zahraničním partnerům ukázat, na čem je založen úspěch naší dětské stanice i to, že pokračujeme ve známé tradici české televizní produkce pro děti na velmi vysoké úrovni,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák

„Česká televize se bude na festivalu prezentovat tím nejlepším ze své současné dětské tvorby a programu Déčka,“ říká výkonný ředitel dětské stanice Petr Koliha, který na Berlinale dětskou televizi osobně představí. Ve výběru prezentovaných pořadů jsou například hrané seriály Špačkovi v síti času a Mazalové, zábavně-vzdělávací pořady Já budu Einsteinem!, Draci v hrnci či magazíny pro starší děti Wifina a Faktor U. „Největší zájem zahraničních partnerů očekávám o animace a hrané seriály, které mají tradičně největší úspěch," dodává.

Dětská tvorba České televize není pro zahraniční festivaly ani producenty nová. Úspěch na mezinárodních festivalech aktuálně sklízí například snímek Jirka a bílé myšky režiséra Karla Janáka, který patří do série krátkých filmů pro děti vznikajících ve spolupráci s Evropskou vysílací unií.

Samotná dětská produkce patří k nejprodávanějším titulům České televize do zahraničí. „Zájem o dětskou tvorbu České televize je dlouhodobý a trvalý. Největší poptávka je po Večerníčcích, a to animovaných i jiných. Z neanimovaných jsou bezkonkurenčně nejžádanější zvířátka pana Chaloupka a z novější produkce Krysáci a Žížaláci,“ říká Hynek Chudárek, obchodní ředitel České televize. „Zájem je ale také o Arabelu nebo pohádky Anděl Páně, Královský slib a Císař a Tambor,“ dodává. Katalog nabízených pořadů je dostupný na webu Česká televize. V současnosti zahrnuje v současnosti přes dvě stě dětských pořadů (107 animovaných a 96 hraných titulů).

Déčko připomene na festivalu také evropský rozměr svého diváckého úspěchu. Po pěti měsících vysílání se stalo nejsledovanější dětskou veřejnoprávní televizí v Evropě. V lednu dosáhla stanice rekordního podílu na sledovanosti 21,68 % u dětí ve věku 4–12 let a vyhoupla se před dosud nejsledovanější evropské veřejnoprávní televize pro děti, které sleduje přibližně 16 % z jejich aktuálního dětského publika.

(Spoty, kterými se Česká televize prezentuje na Berlinale, naleznete zde: http://www.youtube.com/watch?v=2FUqXTas1g8 a zde: http://www.youtube.com/watch?v=BR7qYDJ-ekI )

Přílohy

Anděl Páně_foto_Jiří Červený (376 kB)

Krysáci_foto_Zdeněk Krupa (558 kB)

Zizalaci (651 kB)

Další zprávy

12. 5. 2017Animák, který sbírá ceny po celém světě. Od Bulharska po Texas posbíral První sníh už 12 trofejí.
14. 3. 2017Český Honza, slepičí rodina i malý Ježíšek. Česká televize připravuje tři nové Večerníčky.
10. 3. 2016Marketing, reklama i trolling. Déčko otevře nová témata.
4. 1. 2016Studio Kamarád slaví pětatřicet let své existence. Jů a Hele oslovují i dnešní děti.
10. 12. 2015Chantal Poullain učí s Bílou paní děti francouzsky
1. 9. 2015Déčko chce děti hlavně vzdělávat. Přesto je druhé nejoblíbenější v Evropě.
10. 8. 2015Na výstavu věnovanou Večerníčkům se bude jezdit vlakem za polovic
29. 7. 2015Déčko posiluje formát vzdělávacích pořadů. Malé diváky zavede do přírody, světa počítačových her či muzea.
27. 7. 2015Janákova Rybička se v Itálii stala nejlepším krátkým filmem pro děti
1. 7. 2015Děti budou o prázdninách studovat na institutu věd. Projekt už ocenili i v Německu.

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)