Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

19. 7. 2012

Filmová podoba Definice lásky

Příběh podle scénáře spisovatele Michala Viewegha začíná v těchto dnech natáčet brněnské studio České televize. V úsměvném filmu ze současnosti Definice lásky hrají Barbora Poláková, Jan Kolařík, Norbert Lichý, Anikó Vargová, Pavla Vitázková, Igor Chmela a další. Režie Ján Sebechlebský.

„Hlavní roli v našem novém filmu hraje láska ve všech známých podobách,“ říká dramaturg David Ziegelbauer. Zdůrazňuje, že se jedná o vůbec první televizní zpracování předlohy Michala Viewegha. Všechny jeho dosavadní projekty byly adaptovány do formy distribučních filmů.

Příběhem se prolínají osudy několika partnerských dvojic, přičemž každá z nich představuje jednu z možných variant definice skutečné lásky. Děj filmu se odehrává v průběhu pěti letních dnů v menším moravském městě. Divák dostane příležitost sledovat například marnou snahu otce rodiny, který se snaží překonat počínající krizi středního věku až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Svému okolí včetně vlastní manželky je přitom spíše k smíchu než pláči. Paralelně se odvíjí další příběh. Mladá žena odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou třetího příběhu je někdejší sportovní hvězda prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu bezdětný, slušně zajištěný manželský pár. Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím.

 „Točíme zejména v Brně a jeho okolí,“ upřesňuje vedoucí produkce Michael Beran. „Ale například také na zámku ve Křtinách.“ Natáčení potrvá do poloviny srpna. Film se na obrazovkách České televize objeví pravděpodobně v příštím roce.

Dramatická tvorba brněnského studia České televize je v posledních letech spjata se zvučnými jmény současných scenáristů a režisérů. „Těší nás, že seznam filmových tvůrců, jako jsou například Filip Renč, Vladimír Michálek, Josef Klíma, Marek Epstein, Jiří Svoboda či Lenka Wimmerová, posilujeme osobnostmi Michala Viewegha a Jána Sebechlebského,“ dodává David Ziegelbauer.  

V Definici lásky dále hrají Lukáš Kantor, Květa Fialová, Jan Skopeček, Dana Syslová a další.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Definice lásky_členové štábu (druhý zprava režisér Ján Sebechlebský) (2198 kB)

Definice lásky_Norbert Lichý (2341 kB)

24. 7. 2012Odjíždí s olympioniky do Londýna
23. 7. 2012Zlato pro Elišku
19. 7. 2012Filmová podoba Definice lásky
18. 7. 2012Cirkus Havel - z Avignonu na obrazovky ČT
17. 7. 2012Televizní premiéra filmu El Paso
10. 7. 2012Národ mystifikace
4. 7. 2012Posel se představí v Karlových Varech
2. 7. 2012Velehradské setkání živě na ČT2
14. 6. 2012Česká televize bude vysílat nové Dobré ráno na ČT2
13. 6. 2012Sejít z cesty - premiéra v neděli 17. června 2012

« | | 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 | | » (40)