Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

26. 1. 2012

Užij si se psem uzavírá Vetřelce a lovce

Třetí film z triptychu režiséra Filipa Renče Vetřelci a lovci s názvem Užij si se psem vysílá Česká televize v neděli 29. ledna 2012 od 20 hodin na ČT1. Vedle Simony Stašové, Juraje Kukury a Jiřího Dvořáka diváci tentokrát v hlavních rolích uvidí Jana Budaře, Janu Strykovou, Ivu Janžurovou, Janu Švandovou a další. Triptych Vetřelci a lovci vznikl v Televizním studiu Brno České televize.

Ve filmu Užij si se psem se divák opět setkává se zdravotní sestrou Věrou Podlipnou (Simona Stašová), která pracuje na psychiatrii. Po vlastní zkušenosti s organizovanou skupinou podvodníků, která ji v prvním dílu Zrozen bez porodu chtěla prostřednictvím fiktivního syna připravit o majetek, jí nenechávají v klidu osudy jiných. Znovu na scénu vstupuje i tajemný doktor Zahálka (Juraj Kukura), který chce pomoci synovi svého bývalého kolegy. Tím je Milan (Jan Budař), který žije sám s maminkou (Iva Janžurová) a má jisté psychické problémy. Pracuje na letišti, kde se snaží za každou cenu upoutat pozornost kolegyně Ireny (Jana Stryková). Nedaří se mu to, a tak se pokusí o sebevraždu… Jenže.  Jak je to ve skutečnosti? Kdo komu vlastně ztrpčuje život? To vše se Věra Podlipná pokouší zjistit, aby opět, jako v obou předchozích dílech (Zrozen bez porodu a Krutá nevěra) dospěla k překvapivým zjištěním, ve kterých opět sehrává významnou roli již zmíněný doktor Zahálka.

Na snímku Užij si se psem spolupracoval stejný tým autorů jako na prvních dvou dílech triptychu Vetřelci a lovci (Zrozen bez porodu, Krutá nevěra). Režisér Filip Renč se podílel na scénáři s publicistou a novinářem Josefem Klímou. Za kamerou stál Karel Fairaisl, který za film Zrozen bez porodu získal prestižní výroční cenu Asociace českých kameramanů. Stejný film byl loni nominován ve čtyřech kategoriích (film, režie, herec, herečka) na mezinárodním festivalu televizních filmů v Monte Carlu).

Všechny tři příběhy Vetřelců a lovců spojuje společný fenomén současnosti: na bohaté scéně zločinu a lidské špíny obecně přibyla další sorta lidí. Vnikají potají do cizích životů jako paraziti a postupně svého nositele zahubí, ať už existenčně, finančně či přímo fyzicky. Všechny příběhy mají reálný základ, scénář je ale posunuje dál.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Užij si se psem_Jana Švandová a Jana Stryková (716 kB)

Užij si se psem_Simona Stašová a Juraj Kukura (785 kB)

Užij si se psem_Jan Budař (941 kB)

13. 2. 2012Co by kdyby – nový cyklus České televize
7. 2. 2012Živě z GRAMMY® Awards 2012
1. 2. 2012Vladimír Dlouhý v detektivce Domina
26. 1. 2012Užij si se psem uzavírá Vetřelce a lovce
18. 1. 2012Krutá nevěra – druhý příběh z Vetřelců a lovců
17. 1. 2012Krotitelé dluhů se vracejí na obrazovku České televize
11. 1. 2012Zrozen bez porodu – první film z Vetřelců a lovců
10. 1. 2012Brněnské studio České televize spouští videoblog
6. 1. 2012Tříkrálový koncert živě
5. 1. 2012Česká televize představila triptych Filipa Renče Vetřelci a lovci

« | | 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 | | » (40)