Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

31. 8. 2011

Kuchařská pohotovost: původní tým, nové recepty

Oblíbená kuchařská reality show se po prázdninách vrací na televizní obrazovky a s ní i populární trojice mistrů kuchařského řemesla Jiří Král, Vladimír Krofta a Martina Nemčeková. Kuchařskou pohotovost už třetím rokem natáčí Centrum zábavné tvorby brněnského studia České televize. Od 5. září 2011 vysílá ČT1 vždy v pondělí v 17:30.

Připomeňme si, že pořad je kuchařskou podívanou v netradičním podání. Kuchařská pohotovost v podobě týmu profesionálních  kuchařů  reaguje na „zavolání“ diváka o pomoc. Zjistí, s čím si zadavatel neví rady, jaké jídlo, občerstvení či oslavu potřebuje připravit, navrhne menu, postup a určí potřebné suroviny. A pak už se chystá, vaří, servíruje a ochutnává. V desítkách odvysílaných dílů se například grilovalo, připravovaly se oslavy pro děti i dospělé, vařily vánoční, velikonoční,  krajové, ale také třeba zahraniční speciality, nezapomínalo se na dietní a vegetariánská jídla, rybí speciality, na českou kuchařskou klasiku a došlo i na méně známé pokrmy.

Hned v prvním zářijovém dílu se tým Kuchařské pohotovosti vrací o téměř tři roky zpátky, kdy pořad začínal. Ne, nebude vařit stejné jídlo, ale zavzpomíná  na jeden z prvních dílů a navštíví stejnou domácnost. Přijíždí k Ireně a Zuzaně, které už pomoc Kuchařské pohotovosti jednou potřebovaly. Jejich setkání je příležitostí k tomu, aby si připomněli některé důmyslné kousky, recepty a "vychytávky". Zadání hostitelek je tentokrát  poněkud neobvyklé: "Už bychom konečně potřebovaly nějaký pořádný recept," shodly se Irena se Zuzanou. A kuchařský tým hned nachází odpověď v podobě lilku a la kaviár, marinovaných kuřecích kousků s jasmínovou rýží a ledovým salátem a domácí rychlovky  v podobě litého koláče s ovocem.

Tajemství dalšího dílu odkrývá jeho název Fešák řízek. Jaké je tajemství dokonalosti jedné z nejoblíbenějších domácích pochoutek? Vždyť řízek, to je prostě pojem. Ať je to klasický vídeňský telecí řízek, který se může pochlubit svojí dlouhou historií či legendami o tom, jak vlastně vznikl, náš nejznámější starý dobrý vepřový řízek nebo řízek kuřecí, ale také řízek z hovězí svíčkové či roštěné, řečený porthaus. Dokonalým řízkem prostě nepohrdne žádný, ani ten nejnáročnější labužník. Tajemství dokonalého řízku prozradí šéfkuchař Jiří. A aby ani on, ani řízek nezůstal v kuchyni sám, připraví Martina přílohu, bez které se žádný řízek neobejde - speciální lehký bramborový salát. Vladimír přispěje hruškovým dezertem.

Tým kuchařů a televizního štábu je doslova v plné pohotovosti a natáčí další díly. Pondělní televizní podvečery na Jedničce tak slibují chvilky, které nenechají žádné labužníky v klidu.

Více na: http://www.ceskatelevize.cz/kucharskapohotovost

Hana Orošová

tisková mluvčí ČT TS Brno

Přílohy

Trojice kuchařů Jiří Král, Martina Nemčeková a Vladimír Krofta (112 kB)

30. 9. 2011Vladimír Michálek točí v Brně s Matějem Hádkem film Posel
29. 9. 2011Svatohubertská mše – 1. října 2011 na ČT2
27. 9. 2011Robota – sonda do života nezaměstnaných
8. 9. 2011Výjimečné stavby v cyklu dokumentů proStory/made in Czech
6. 9. 2011Návrat Rodinných křižovatek na obrazovky ČT
5. 9. 2011Ženy SHR nominovány na Prix Europa
2. 9. 2011Četnické humoresky opět v pondělí na Jedničce
1. 9. 2011Radiorock - pohled do zákulisí nahrávacího studia
31. 8. 2011Kuchařská pohotovost: původní tým, nové recepty
30. 8. 2011Malá farma se vrací na televizní obrazovky

« | | 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 | | » (40)