Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Reprezentanti si dopřáli den volna. Na ledě byli jen náhradníci

Konečně den volna. Přesně to si mohli říct čeští hokejisté na olympiádě. Národní tým si po posledním utkání ve skupině zajistil po výhře nad Švýcarskem 4:1 přímý postup do čtvrtfinále, a tak trenéři dopřáli hráčům odpočinek. Na dobrovolném tréninku se objevila jen pětice hokejistů, kteří pravidelně nehrají.

Čeští hokejisté
zdroj: Reuters autor: DAVID CERNY

Pod vedením kouče brankářů Petra Jaroše tak na ploše absolvovali cvičení gólmani Dominik Furch a Patrik Bartošák, obránce Ondřej Vitásek a útočníci Michal Vondrka s Tomášem Zohornou. "Samozřejmě, že mě mrzí, že nehraju. Jsme tu ale jeden tým a já rozhodnutí trenérů respektuji. Jsem rád, že kluci vyhrávají," řekl Vondrka.

Pětatřicetiletý útočník má na kontě tři starty na mistrovství světa a podobnou situaci, kdy se do sestavy dostal v průběhu turnaje, už zažil. "Snažím se fyzicky i psychicky udržovat v kondici, abych byl připravený," podotkl.

Dnešní volnější den však upravil i jeho program. "Nemuseli jsme ráno vstávat, tak jsme si trošku přispali a den jsme tomu přizpůsobili. Šli jsme déle na snídani a na oběd až před tréninkem," řekl Vondrka, který byl na ledě v podvečer.

"Další hráči dnes neměli stanovený žádný program," řekl tiskový mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund. "Pár kluků vyrazilo nakupovat suvenýry do obchodů v olympijské vesnici nebo před halou. Někteří tady mají přítelkyně, manželky nebo rodiče a čas trávili s nimi," doplnil.

Do haly nicméně zamířili vedle pětice hráčů, kteří trénovali ve výstroji, i další reprezentanti, kteří si šli zacvičit do posilovny. Absolutní volno si nedopřáli například brankář Pavel Francouz, obránci Adam Polášek s Jakubem Nakládalem nebo útočník Petr Koukal.

Odpočívali i trenéři. Asistenti Jaroslav Špaček s Jiřím Kalousem i manažer Milan Hnilička vyrazili do nedalekého lyžařského střediska. "A všechny nás neúnavně zásobují fotografiemi," pousmál se Zikmund. Celý realizační tým se poté večer chystal na společnou večeři mimo olympijskou vesnici.

V úterý se národní tým vrátí do běžného režimu. Po poledni má na programu trénink a následně se začne připravovat na čtvrtfinále, ve kterém se utká s vítězem osmifinálového utkání USA - Slovensko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články