Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáňkař Hyman: Skeleton je pomalý, asi by mě nebavil

Soči - Pomýšlel na lepší umístění, se svým výkonem je ale vcelku spokojen. Sáňkař Ondřej Hyman skončil na 25. místě, dle jeho slov mu nesedla příliš dlouhá dráha. "Mně vyhovují dráhy, které jsou více technicky náročné, kde to soupeři více kazí a tím se dostanu dopředu," řekl. Na saních se mu líbí především rychlost. Proto ho nikdy nelákalo vyzkoušet si třeba skeleton, podle něj je pomalý.

Ačkoli s výsledkem závodu moc spokojen není, je přesvědčen, že udělal vše, co šlo. "Čas jsem si představoval trochu jiný. Tahle dráha mi moc nesedí, je moc dlouhá, nedokázal jsem se na ni dobře připravit. Také počasí mi moc nepřálo," připustil.

Sáňkařský sport v Česku podle něj stále trochu zaostává za světem. Technické vybavení není takové, jaké by si představoval. "Pořád je to špatné. Ten sport jde dopředu, stále se vše mění, materiál, příprava materiálu, je to taková alchymie," řekl.

Saně si vybral hlavně kvůli rychlosti. "Když jedu dolů, líbí se mi ta rychlost, vnímáte, že zrychlujete. Musíte ale pořád vědět, kde na té dráze jste, musíte se soustředit, co kde udělat. "Když do zatáčky najedete o pět centimetrů dříve nebo později, hraje to roli a už tomu musíte přizpůsobit řízení," vysvětlil. 

Na otázku, zda někdy nezatoužil vyzkoušet si další sporty v ledovém korytě, odpověděl, že ne. "Skeleton jsem nikdy nezkoušel, ani na bobu jsem se nesvezl. Ani mě to neláká. Skeleton je pomalejší, tak nevím, jestli by mě to bavilo. Také nejsem moc dobrý běžec a tam se na startu musíte rozbíhat, asi by mi to nešlo," připustil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články