Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kaberle: Doufám, že narozeniny Jágra oslavíme vítězstvím se Švýcary

Praha – Přesně za týden začne olympiáda v Soči. Sledovaný hokejový turnaj o něco později - 12. února. Na něm se čeští hokejisté představí se sedmi odchovanci kladenské líhně. Jediným obráncem z ní bude Tomáš Kaberle, který za Rytíře nastupuje v extralize i v letošní sezoně. Ten odletí do dějiště Her se zbytkem "evropské části" a realizačním týmem ve čtvrtek 6. února. Zámořští hráči přiletí o čtyři dny později.

Tomáš Kaberle
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Kaberle jede na své čtvrté Hry, ty první odehrál v Salt Lake City v roce 2002. Přesně si vybavuje pocity, se kterými na olympiádu vyrážel. "Rozdíl tam je, tehdy jsem byl mladý a nevěděl, do čeho jdu. Vždyť tam byli nejlepší hráči na světě. Teď už vím co čekat a jak to v nároďáku funguje," porovnával dnes pětatřicetiletý reprezentant.

Odborníci pasují za hlavní favority Rusko nebo Kanadu. Kaberle to tak jednoznačně nevidí: "Je těžké určit favorita, když musíte načasovat formu během dvou týdnů a uspět v důležitých zápasech. Na nás hokejisty byl vždycky tlak, patří to k tomu. Jinak by to ani nikoho nezajímalo. Samozřejmě chceme uspět co nejlépe."


Početná kladenská enkláva (Jágr, Židlický, Plekanec, Eliáš, Pavelec, Frolík) věstí pro tým pozitivní náladu, vtípky a srandičky. "Známe se všichni, nemusí se pocházet jenom z Kladna. Na srazech nároďaku je o náladu postaráno. Chce to jen předvést na ledě," uvedl.

Jaromír Jágr oslaví 15. února dvaačtyřicáté narozeniny. Slavit by se mělo, podle Kaberleho, hlavně na ledě. "Jarda ví, o co jde. Je to jednoznačně naše největší hvězda a tahoun týmu. Čas na jeho oslavu a podobné věci bude po turnaji. On i my chceme slavit vítězstvím," řekl Kaberle. V den Jágrových narozenin se Češi v hale Bolšoj postaví Švýcarsku.

Zkušený bek cítí, že velký vliv na případný triumf v turnaji budou mít brankáři. "Rozhodnou i výkony gólmanů. Když vám pomůže brankář vyhrát zápasy jako Hašan v Naganu, je to povzbuzující pro obránce i útočníky. Roli má ale každá pětka, všichni to musí od první až po tu čtvrtou odmakat," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články