Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Klapka, akce! Komentátoři ČT natáčeli olympijské spoty

Praha - Přípravy na olympijské vysílání jdou pomalu do finiše. Na programech České televize čekají diváky upoutávky, které lákají k pestrému sportovnímu programu ze Soči. Hlavními postavami jsou sportovní hrdinové minulých olympiád jako Kateřina Neumannová nebo Dominik Hašek, ale i komentátoři ČT sport. 

Petr Vichnar v předolympijském spotu
zdroj: ČT sport

Skupina komentátorů lyžařských disciplín, která bude působit v Krasnaje Poljaně, se sešla ve Špindlerově Mlýně a poprvé měla možnost vyzkoušet si nové olympijské oblečení. Všichni se do Ruska těší. "Olympiáda je pro nás v podstatě jednou za dva roky, počítáme-li tu letní, ale vždycky to je něco výjimečného," řekl komentátor akrobatického lyžování Jiří Hőlzel. "Bude to má první zimní olympiáda, takže jsem v očekávání. Budu mít na starosti biatlon, klasické lyžování, skoky na lyžích, veškerou akrobacii a snowboard," uvedl reportér Petr Kubásek.

Hlavním cílem setkání bylo natáčení krátkých olympijských upoutávek. Každý musel předvést své umění ve sportu, který svým hlasem provází. Nejjistěji na lyžích působili bývalí reprezentanti a nyní experti lyžařských sportů v ČT – biatlonista Roman Dostál a alpský lyžař Jan Holický. "Cítím se tu samozřejmě dobře. Musím pochválit produkci, že vybrala takovéto působiště. Co Čech, to lyžař, takže se určitě cítí dobře i ostatní," řekl Holický.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtyřkamera - Natáčení olympijských spotů

Druhou partu tvořili komentátoři a experti zaměření na sporty na ledě. Na zimním stadionu Hasso v pražských Vršovicích proběhlo natáčení pod vedením režiséra Jakuba Motejzíka. "Myšlenkou je jednoduše zpropagovat tým ČT, která jako jediná jede přímo do místa konání olympiády a bude přinášet nepřetržité komentované zpravodajství," připomněl režisér upoutávek.

Nechyběl ani dramaturg olympijského vysílání a šéfkomentátor redakce sportu Robert Záruba. "Nepamatuju si, že by to někdy bylo takhle nahonem, tolik věcí, které se musí změnit. Nejdříve přejít z jednoho programu na dva, zařadit hokej, poté ještě přidat další olympijské studio, to všechno za dva a půl měsíce," přiblížil komplikovaný proces vzniku celého projektu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články