Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ruští curleři vrátí bronz, CAS uznal Krušelnického vinným z dopingu

O osudu ruského curlera Alexandra Krušelnického je jasno. CAS jej uznal vinným z porušení dopingových pravidel a diskvalifikoval ho ze soutěže smíšených dvojic. Rus již dříve uvedl, že se jednání v Pchjongčchangu nezúčastní, neboť nemá šanci na úspěch. Přijde tak o olympijský bronz, který spolu s manželkou Anastasií Bryzgalovovou vybojoval minulý týden v soutěži smíšených dvojic. Medaile by měla připadnout Norsku, které Rusové v utkání o třetí místo porazili 8:4.

Alexandr Krušelnickij
zdroj: ČTK/AP

Curlingová federace toto rozhodnutí podpořila, o oficiální změně výsledků ještě musí rozhodnout Mezinárodní olympijský výbor. "Jeho porušení pravidel vrhlo stín na náš sport," uvedli představitelé federace v prohlášení. Kdy Norové medaili obdrží, zatím není jasné.

Pětadvacetiletý Krušelnickij měl na Hrách pozitivní test na meldonium. I když užívání zakázaných látek popřel, vzdal se práva obhajovat se při slyšení. Ruská curlingová federace oznámila, že mistr světa z roku 2016 olympijskou medaili vrátí.

V sobotu bude MOV rozhodovat o tom, zda formálně zruší trest pro Rusko, které kvůli dopingovému skandálu ze Soči 2014 vyřadil z Her v Pchjongčchangu. Vybraní ruští sportovci startují v Koreji jako neutrální bez symbolů své země, v případě odvolání suspendace by mohli při nedělním závěrečném ceremoniálu nastoupit už se státní vlajkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články