Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chyby byly hlavně v počtu vyloučení, hodnotí kouč Slováků Ramsay

Slovenští hokejisté turnaj začali skvěle vítězstvím nad olympijským výběrem ruských hráčů. To však z jejich strany bylo vše. Slováci vypadli v osmifinále po vysoké porážce s USA (1:5). Kanadský trenér Craig Ramsay po utkání hledal příčiny porážky, našel je v počtu vyloučení.

Slovenští hokejisté
zdroj: ČTK/AP autor: Jae C. Hong

Za slovenským výběrem skončila pouze domácí Korea. "S naším vystoupením nejsem spokojený. Nepodařilo se nám postoupit do čtvrtfinále a tak vysoká prohra je krutá. Udělali jsme několik velkých chyb, které soupeř potrestal. Těmi chybami byla hlavně vyloučení. V přesilovce jsme sice snížili a viděli šanci na návrat do zápasu, ale soupeř hrál dobře a nedovolil nám to. Rád bych vyzdvihl výkon brankáře Jána Laca," zhodnotil Ramsay.

"Američani hráli velmi dobře, nebyli vůbec nervózní a zaslouženě zvítězili. Byli ještě silnější než ve skupině," porovnával generální manažer týmu Miroslav Šatan vzájemný souboj v základní fázi, který Slováci prohráli jen o gól 1:2. "Když se podívám na celý turnaj, jsou tam i pozitivní věci, na kterých se dá stavět do budoucnosti. Měli jsme dvě velké šance, možná i na to vyhrát skupinu, nebo jít dál z vyšší pozice při nasazení. Všechny nás to mrzí, zejména hráče samotné," ohlédl se za celým turnajem Šatan.

"Celkově je to velké zklamání, jeden gól (v utkání ve skupině se Slovinskem) nás dělil od čtvrtfinále. Z takových proher a zklamání se však dá hodně naučit do budoucnosti," je přesvědčený bývalý vynikající útočník.

Zámořský sok si v osmifinále pomohl dvěma góly z přesilovek. Zejména branka na 2:0 při početní výhodě pět na tři, jež následovala po vyloučení Michala Čajkovského do konce utkání, byla zásadní. "Ve velkých duelech takový výkon nestačí. Mohli jsme je uhlídat lépe. Něco jsme chtěli udělat jinak, něco jsme podcenili a Američani to využili," řekl brankář Ján Laco.

"Jsme zklamaní, že po slibných výkonech ve skupině jsme neodehráli zápas, který by nám dal šanci na postup do čtvrtfinále. Za stavu 0:3 se to už těžko dotahuje. Měli jsme si to pohlídat, proti takovému mužstvu jako je tým USA se to těžko dohání," konstatoval kapitán Tomáš Surový.

Za čtyři zápasy vstřelilo Slovensko sedm branek, v průměru ani ne dvě na utkání. "Měli jsme dát víc gólů; proti Slovinsku jsme vstřelili jen dva, dnes také, s tím se dlouhodobě těžko vyhrává. Hlavně my útočníci jsme tam od toho, abychom dávali góly," nezastíral Surový.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články