Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ter Morsová má po zlatu na dlouhé bronz i na krátké dráze. Triumf slaví Korejky

Olympijskou štafetu v rychlobruslení na krátké dráze na 3000 metrů ovládly v Pchjongčchangu favorizované Korejky a vybojovaly pro pořadatelskou zemi čtvrté zlato. Stříbro získaly Italky, bronz připadl po diskvalifikaci Kanady a Číny Nizozemsku. Bronz vybojovaly Nizozemky a Jorien ter Morsová, která se tak stala první ženou v historii ZOH, která získala medaili v obou rychlobruslařských odvětvích.

Korejské rychlobruslařky ovládly závod štafet na 3000 m
zdroj: ČTK/AP/Morry Gash

Korejská štafeta ve složení Šim Suk-hi, Čche Min-čong, Kim Je-čin a Kim A-lang zajela ve finále A čas 4:07,361 a Itálii porazila o více než osm sekund. Čche Min-čong tak po vítězství z patnáctistovky slaví druhé zlato, italská vítězka pětistovky Arianna Fontanaová má stříbro.

Ještě rychlejší byli v malém finále Nizozemky, které časem 4:03,471 překonaly světový rekord, který od předloňska držely Korejky. Skvělý čas nakonec vynesl Nizozemkám třetí místo, neboť štafety Kanady a Číny byly ve velkém finále diskvalifikovány a propadly se až na konec výsledkové listiny.

Díky bronzové nizozemské štafetě je Jorien ter Morsová vůbec první ženou v historii ZOH, která získala medaili v obou rychlobruslařských odvětvích. Dosud se to povedlo pouze Američanovi Ericu Flaimovi, který vybojoval stříbro na 1500 metrů v roce 1988 v Calgary a o šest let později přidal kov stejné hodnoty v shorttracku ze štafety v Lillehammeru.

"Je to velká věc. Před olympiádou jsem v to tajně doufala," řekla Ter Morsová, která už má z dlouhé dráhy na kontě tři zlaté olympijské medaile, po dvou ze Soči ovládla v Pchjongčchangu kilometr.

Napodobit ji může v Pchjongčchangu česká reprezentantka Ester Ledecká, která získala senzační zlato v superobřím slalomu lyžařek a na snowboardu se představí jako favoritka na vítězství v paralelním obřím slalomu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články