Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bělorusko má první zlato, Huskovová vyhrála v akrobatických skocích

Těsnou finálovou bitvu nabídly lyžařky v akrobatických skocích. O pouhých 62 setin bodu triumfovala Hanna Huskovová a zařídila pro Bělorusko první zlatou medaili z Pchjongčchangu. Stříbro a bronz si odnesly Číňanky, druhá skončila Čang Sin a na třetím místě byla Kchung Fan-jü.

Hanna Huskovová
zdroj: Reuters autor: DYLAN MARTINEZ

Huskovová získala ve finále od rozhodčích 96,14 bodu a Čang Sin porazila o 62 setin. Zaznamenala tak největší úspěch v kariéře. Před šesti lety sice získala stříbro na juniorském mistrovství světa, poté se ale už jen třikrát dostala na stupně vítězů ve Světovém poháru.

Zklamáním skončil finálový závod pro obhájkyni zlata Allu Cuperovou z Běloruska, která v Koreji skončila čtvrtá a od třetího místa ji dělilo deset bodů.

Neuspěly ani další medailistky ze Soči. Stříbrná Sü Meng-tchao ani bronzová Lydia Lassilaová do finále nepostoupily. Čínská reprezentantka nezvládla druhý finálový skok a do závěrečné části závodu neprošla, zatímco australská vítězka skoků z Her ve Vancouveru skončila už v kvalifikaci.

Akrobatické lyžování:

Ženy - skoky: 1. Huskovová (Běl.) 96,14, 2. Čang Sin 95,52, 3. Kchung Fan-jü (obě Čína) 70,14, 4. Cuperová (Běl.) 59,94, 5. Peelová (Austr.) 55,34, 6. Olsenová (USA) 47,23.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články