Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Z tribuny do elitní formace. Debutant Kubalík chce potvrdit pověst střelce

Zápas s Koreou ukázal, že to chce střelce. Šanci dostane Dominik Kubalík. Dvakrát se vracel domů z vrcholného turnaje předčasně, neboť se nevešel na soupisku. Na olympiádě v Pchjongčchangu si ale zahraje. Elitní střelec sledoval čtvrteční zápas proti Koreji (2:1) jen z tribuny, v sobotu proti Kanadě ale půjde do hry. Trenéři se totiž rozhodli udělat změny v sestavě a Kubalík se stejně jako Martin Růžička může těšit na premiéru pod pěti kruhy. Přímý přenos utkání Kanada – Česko sledujte na programu ČT sport a na webu olympiada2018.ceskatelevize.cz v noci z pátku na sobotu od 4:00.

Dominik Kubalík v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Jsem rád, že jsem se dostal do sestavy. Bude to pro mě první zápas na velkém turnaji. Hlavu si z toho nedělám. Doufám, že to bude v pohodě a hlavně vyhrajeme," řekl Kubalík. Na debut proti Kanadě se těší. "Všichni víme, jak hrají. Bude to zápas o soubojích, to mně moc nevadí. Bude to i o bruslení, takže další těžký zápas a já doufám, že ho zvládneme," podotkl.

Myšlenky na možnost, že by si stejně jako na mistrovství světa v letech 2016 a 2017 nakonec vůbec nezahrál, neměl. "Byl jsem rád, že nominace vůbec přišla, a jsem rád, že tady vůbec jsem. Olympiáda je něco jiného než mistrovství, tady už je člověk na soupisce. Situace je trošku jiná," řekl Kubalík, který v Moskvě i v Paříži s reprezentací jen trénoval, na soupisku se nedostal a vždy odjel domů předčasně.

Na olympiádě jej trenéři hned zařadili do elitní formace k Martinu Eratovi a Janu Kovářovi. "Zahrát si s nimi je super. Kovyho znám, s Martinem budu hrát poprvé. Doufám, že nám to bude fungovat. Samozřejmě mě to potěšilo," řekl dvaadvacetiletý útočník, který věří, že jim bude spolupráce klapat i bez dlouhého sehrávání. "Jsou to šikovní hráči. Umí najít, jsou výborní nahrávači a já se budu snažit přizpůsobit," uvedl Kubalík.

Plzeňský odchovanec má stejně jako Růžička zlepšit produktivitu českého týmu, který vstřelil proti Koreji jen dvě branky. "S Růžou nejsme žádní velcí nahrávači. U nás je to jenom o tom dostat se do šance a proměnit ji. Doufám, že se nám to povede," přál si Kubalík, který v sezoně nastřílel už 27 branek.

Šestnáct v dresu Plzně, devět za švýcarské Ambri, kam v listopadu zamířil, a dvě v reprezentaci. "Všechno je o tom, jestli má člověk důvěru trenéra a může hrát svůj hokej. Já mám i ve Švýcarsku maximální důvěru, věří mi, hodně se spolu bavíme. Jsem rád, že mi to padá, a doufám, že to bude pokračovat," dodal Kubalík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články