Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nevěřili jsme, že na olympiádu vůbec pojedeme, říkají Dušková s Bidařem

Anna Dušková a Martin Bidař skončili na zimních Hrách v Koreji mezi sportovními dvojicemi na čtrnáctém místě. Když k tomu přidáte, že jsou juniorskými mistry světa, takže jsou velmi mladí, a ještě, že Dušková nedlouho před olympiádou prodělala operaci kolene, tak je spokojenost určitě na místě.

Sport
zdroj: ČT4

"My jsme vůbec štastní, že jsme na olympijské hry odjeli," vysvětlovala Dušková s tím, že ještě měsíc před začátkem Her tomu vůbec nevěřili. Začátky po operaci byly těžké. "Tréninkové pokroky šly pomalu, ale když jsme ty prvky zkoušeli déle, tak to najednou začalo být stabilní a už jsem se v tom začala cítit dobře," vzpomínala, kdy se to zlomilo.

Zpočátku měli při tréninku trochu strach, aby si zranění neobnovila. "Museli jsme začít od těch lehčích věcí, házené skoky nevěděla, kdy rozbalit, Největší pozor jsem si dával u házeného twistu, u něhož se nám to stalo," konstatoval Bidař.

Čtrnáctí v konečném pořadí sportovních dvojic oceňovali kvalitu soupeřů. "Obtížnost byla obrovská. Na tu poslední rozjížďku jsme kulili oči - to bylo jako z jiné planety," přiznali oba a medaile jsou podle nich ve správných rukou. "My musíme získat mnohem víc zkušeností a zapracovat na uměleckém dojmu i na technických elementech. Na tom se dá pořád co zlepšovat," tvrdí Dušková. 

Je nám líto, video expirovalo.
Dušková s Bidařem jsou spokojení a vědí, co zlepšit

Stará nemoc, kterou byli u krasobruslení rozhodčí, se podle nich zlepšuje, ale ještě je trochu znát, že méně známí závodníci dostávají horší body. "Zapsání u rozhodčích se postupem času zlepšuje, ale protože ještě nejsme tolik známí, tak nemůžeme tu olympiádu vyhrát," umívá se Bidař a dodává: Ta subjektivní stránka trochu pořád u rozhodčích je."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články