Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Omlouváme se za potíže s dopravou, řekli pořadatelé a přidali 57 milionů

Doprava zatím na zimních Hrách v Koreji hapruje. Organizátoři v Pchjongčchangu se za to omluvili a hned na tiskové konferenci oznámili, že na posílení dopravy vyčlenili další tři miliardy wonů (asi 57 milionů korun).

Sport
zdroj: ČT4

"Dopravní systém jsme pečlivě připravovali, ale objevily se problémy, za to se omlouváme," konstatoval dopravní ředitel organizačního výboru Kang I-up. "Dovolte mi ale dodat, že vzhledem k omezeným možnostem v horách a špatné infrastruktuře nebylo snadné se připravit na všechno," dodal.  

"Uděláme všechno pro to, abychom všechny uspokojili," řekl s tím, že organizační výbor kvůli okamžité nápravě navýšil původní rozpočet 275 miliard korun. Peníze budou využity k navýšení počtu řidičů a autobusů z dosavadních osmnácti stovek na zhruba dva tisíce.  

Autobusy musí přepravit nejen 2952 sportovců, ale také 13 tisíc novinářů a 55 tisíc pracovníků a dobrovolníků. Ti bydlí v 81 různých lokalitách, vzdálených až hodinu a půl od hlavního tiskového střediska, které je dopravní centrálou olympiády. K problémům přispěly také dvacetistupňové mrazy.

Je nám líto, video expirovalo.
Fanoušci v Pchjongčchangu bojují s dopravou, pomáhá jim i aplikace
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články