Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gulaš je zraněný a do olympijského turnaje nezasáhne. Nahradí ho Růžička

Plzeňský útočník Milan Gulaš vypadl kvůli zranění z týmu českých hokejistů na olympijských hrách v Pchjongčchangu. V nominaci ho nahradí Martin Růžička z Třince. Nejproduktivnější hráč extraligy Gulaš si v nedělní generálce proti Finsku v Soulu poranil koleno. "Lékařské vyšetření prokázalo, že na olympijském turnaji nemůže startovat," řekl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. Růžička, jehož absence v nominaci olympijského týmu patřila k největším překvapením, se k mužstvu připojí v úterý.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Hokejisté dorazili do dějiště her dnes a absolvovali první trénink v hale v Kangnungu. Na ledě už se objevil i chomutovský útočník Michal Vondrka, jenž byl v minulých dnech nemocný a nenastoupil proti Finsku, kterému národní tým podlehl 0:2.

Gulaš dál zůstává smolařem velkých akcí. Dvaatřicetiletý útočník přišel z různých důvodů už pětkrát o možnost zahrát si na mistrovství světa. O to větší měl radost, když se před měsícem objevil v nominaci na olympijské hry. Kvůli zranění si však nezahraje ani na olympiádě.

"Je to pro mě těžký moment. Prostě to nechápu. Deset minut před koncem se zraním. Hrozně jsem se těšil, konečně vyšla nějaká nominace na takový turnaj a zase si nezahraju. Celý život makáte, abyste něco v hokeji dokázali. A když to konečně přišlo, tak o to přijdu takovou hloupostí," soukal ze sebe Gulaš. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih přípravného utkání Česko - Finsko s ohlasy

Ještě se vrátil k situaci, která zranění předcházela. "Byla to moje chyba. Zbytečně jsem šel do běžného souboje. Že bych ho dohrál. Otočil se ale na druhou stranu a nechal jsem tam koleno. Nevím, mám to nějaké zakleté," uvedl Gulaš, který prý hned věděl, že to není dobré. Domů by měl odletět ve středu.

Trenér Josef Jandač přišel o možnost využít spolupráci úderného plzeňského dua Gulaš, Tomáš Mertl, které vládne produktivitě extraligy. Proti Finsku vytvořili útočnou formaci s nedávným plzeňským kanonýrem Dominikem Kubalíkem. "Spoléhali jsme na ně, i proto jsme je vzali. Jsou dominantní v Plzni i v celé lize. Teď si Tomáš musí poradit i bez něj," řekl Jandač.

Ztráta spoluhráče mrzela i Tomáše Mertla. "Je to hodně blbé. Milan odehrál super sezonu a teď přišlo zranění ve chvíli, kdy si to mohl užít. Je to škoda, ale hlavně pro něj. Je nám dvaatřicet a víme, že olympiáda není každý rok," uvedl Mertl, který teď trénoval v útoku s Michalem Vondrkou a Romanem Červenkou.

Gulašův náhradník Růžička je v kanadském bodování extraligy třetí. Za reprezentaci si zahrál naposledy v prosinci na Channel One Cupu, kde se blýskl hattrickem proti Finsku (3:2 v prodloužení).

Čeští hokejisté vstoupí do olympijského turnaje čtvrtečním zápasem s Koreou. Ve skupině se utkají ještě s Kanadou a Švýcarskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články