Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

V Cortině to Ledecké sedlo. Vyhrála a přebrala vedení v seriálu

V Carezze prohrála ve finále, v Cortině d'Ampezzo se už před žádnou soupeřkou nesklonila. Ester Ledecká vyhrála svůj první paralelní obří slalom v sezoně, svůj šestnáctý v kariéře a převzala vedení ve Světovém poháru.

Slavící Ester Ledecká
zdroj: ČTK/PR/Sport Invest/ autor: Vlastimil Vacek

"Byla to úplně jiná trať než v Carezze, sníh byl hodně zmrzlý. Mám ráda obě trati, ale dnes jsem měla několik skvělých jízd. Jsem spokojená," hodnotila Ledecká. Zatímco před několika dny v Carezze podlehla Nadye Ochnerové, nyní ve finále s přehledem porazila Julii Zoggovou.

Třiadvacetiletá Ledecká je trojnásobnou královnou pohárového seriálu v paralelních disciplínách. Na prkno se tradičně rychle přeorientovala z lyží, neboť ještě před týdnem bodovala v superobřím slalomu SP ve Svatém Mořici.

V Cortině nenašla v žádné jízdě přemožitelku. Před vyřazovacími jízdami vyhrála i kvalifikaci, poslední soupeřka Zoggová několik bran před cílem upadla. Vyhrávala, přestože měla problémy s prknem. Na suchém sněhu se jí spálilo u hrany, kde se skluznice nejvíce zahřívá.

"Je to až centimetr do skluznice, na svahu je to samozřejmě znát. U hrany je to dost špatné a každou jízdou se to zhoršovalo. Uvidíme, zda se vůbec podaří prkno opravit, takže z toho jsem trošku smutná," posteskla si.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálová jízda Ester Ledecké v Cortině d'Ampezzo

Šestnácté vítězství si Ledecká připsala při 44. startu na snowboardu ve Světovém poháru, na stupních vítězů byla již počtyřiadvacáté. "Byl to úplně jiný kopec než ve čtvrtek. Jiné podmínky, jiný sníh, mnohem zmrzlejší než v Carezze. Ostatní holky zajely fantastický závod, takže z vítězství mám velkou radost," řekla nová majitelka žlutého trikotu, který převzala od své italské přemožitelky v Carezze Nadyi Ochnerové.

Příští týden se Ledecká vrátí na lyže a ve Val Gardeně pojede sjezdy a super-G. "V neděli budu mít pravděpodobně volný den, maximálně lehce zajezdit, abych se opět adaptovala na lyže. Nyní jsme měli hodně cestování a náročný program, takže to krátké volno by asi nebylo na škodu," přiblížila své plány.

Musí také nastudovat zatím neznámý svah. "Nevím, jak ostatní holky, ale já ho nikdy nejela. Včera jsem stačila letmo sledovat super-G kluků, abych něco málo nachytala. Je to poměrně těžký, technický kopec s velkým počtem nerovností. Já si myslím, že to bude zajímavé, moc se těším," dodala Ledecká.

SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Fischnaller (It.), 2. Galmarini (Švýc.), 3. Karl (Rak.), ...v kvalifikaci 45. Brůžek, 51. Počinek (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Karl 1400, 2. Fischnaller 1360, 3. Mastnak (Slovin.) 1240, ...46. Brůžek 35,2.

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Zoggová (Švýc.), 3. Schöffmannová (Rak.), ...v v kvalifikaci 38. Žďárská (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech):  1. Ledecká 1800, 2. Ochnerová (It.) 1400, 3. Zoggová 1160, ...42. Žďárská 37.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články