Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Samková potvrdila skvělou formu. Po olympijském bronzu vyhrála v La Molině

Eva Samková vylepšila druhou pozici z kvalifikace a v hlavním závodě Světového poháru ve snowboardcrossu ve španělské La Molině si dojela pro vítězství. Zaznamenala tak devátý triumf v seriálu SP v kariéře a druhý letošní.

Eva Samková
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Patrick Seeger

Olympijská vítězka ze Soči a bronzová z nedávno skončených Her v Koreji v sezoně zvítězila podruhé. V lednu nenašla Samková přemožitelku v tureckém Erzurumu.

"Ve všech jízdách jsme jezdily společně a ve finále jsem jela najednou z první klopenky první a čekala jsem, kdy už mě dojedou. Pořád mě nedojížděly, tak jsem ráda, že jsem vyhrála o dost," řekla Samková a dodala: "Jsem velice spokojená a je super, že to po olympošce takhle pokračuje."

Z páteční kvalifikace postoupila Samková z druhého místa. Ve čtvrtfinále si dojela pro bezpečný postup za Nelly Moenneovou Loccozovou z Francie a stejně skončilo i semifinále. "Nechali nás vždycky hrozně vycukat na startu," řekla svěřenkyně Marka Jelínka, proč hůř startovala. V semifinále se ale po povedeném manévru při nájezdu do klopené zatáčky posunula z třetího na druhé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková si po OH udržuje skvělou formu, vyhrála v La Molině

Ve finále Samková naopak odstartovala dobře, na zvlněné části se dostala před soupeřky a s velkým náskokem si dojela pro první místo. "Přes handicap s rameny a menší sílu se jí povedl start. Byla v první zatáčce první a vedení si postupně navyšovala, až s přehledem projela cílovou čáru," řekl trenér Jelínek.

Čtyřiadvacetiletá česká snowboardistka se díky zisku 1000 bodů posunula na šesté místo v celkovém pořadí, ale už nemá šanci zaútočit na pohárové prvenství. Kvůli zraněnému ramenu a přípravě na olympiádu Samková vynechala šest závodů. Do konce zimy se pojedou ještě dva.

V čele hodnocení disciplíny je olympijská vítězka Michela Moioliová z Itálie, která skončila v La Molině po pádu ve čtvrtfinále.

Poslechněte si speciální Olympijský fokus podcast nejen o úspěchu Evy Samkové:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články