Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v parahokeji mužů 2024 Kanada

Pančochová chce na OH startovat ve slopestylu i Big Airu

Praha – Třetí místo dokáže nakopnout. Úspěch hned v úvodním závodu Světového poháru v disciplíně Big Air v Miláně je pro Šárku Pančochovou psychickým povzbuzením. Začínající sezona je důležitá i proto, že je nominační na olympijské hry v Pchjongčchangu v roce 2018, kde by Pančochová ráda startovala ve slopestylu a právě také v Big Airu, nové olympijské disciplíně.

Vicemistryně světa ve slopestylu z roku 2011 přičítá úspěch i tomu, že má dobrou kondici a k ruce také nového švédského fyzioterapeuta. "To změnilo situaci, hodně mi pomohl. Mám speciální tréninky vedené na snowboarding, cvičení, která jsem nikdy nedělala. Hrozně mi to pomáhá," řekla Pančochová. "Bude s námi celou sezonu, vynechá jen další závody v Koreji," prozradila.

Do sezony vstoupila nadějně, přestože tréninkové podmínky na posledním soustředění na ledovci Stubai nebyly vůbec ideální. "Dala jsem si tam v tréninku docela dost do čumáku, ale právě i díky fyziu jsem se dala rychle dohromady. Teď se mi povedlo zajet medaili, takže to je paráda, mám radost, pomůže mi to psychicky, nakopne mě to. Budu se snažit udržet pozitivní energii i do nadcházejících závodů," řekla pátá žena z OH v Soči ve slopestylu.

Big Air je ale jiná disciplína, jiná taktika. Počítají se totiž dva různé skoky, bodové hodnocení se sčítá. Velkou roli tak hraje i trenér, v případě Pančochové bývalý elitní snowboardista Martin Černík. "Je nutné správně vybírat triky, jsou to trochu šachy. Když jdu ve finále na konci a dost lidí přede mnou spadne, nemusím dávat těžké triky, abych vyhrála. Je to zajímavé a líbí se mi to," prohlásila šestadvacetiletá Pančochová.

U-rampa na druhou kolej

Do pozadí nyní trochu posune U-rampu, v níž má ve Světovém poháru na kontě vítězství v Kreischbergu z roku 2010. "Chci se kvalifikovat na olympiádu v Big Airu a slopestylu, o tom žádná," ujistila Pančochová. "Bude to náročné fyzicky i psychicky, už teď mám 25 závodů, když nepočítám U-rampu. Takže chci hlavně zůstat zdravá," uvedla snowboardistka.

Nebude se proto pouštět do žádných větších akcí, pokud si nebude jistá. A kdyby v následujícím Big Airu v Koreji vybojovala opět stupně vítězů, možná by i další závody vynechala. "Pojedeme pomalu a v klidu. Budu se snažit koncentrovat, nepouštět se do věcí, které nejsou správné a rozumné. Když nebudou dobré podmínky, tak se na to klidně vykašlu a pojedu až další závod," řekla závodnice, jež má stále na paměti nepříjemný pád a zranění z OH v Soči.

Nyní Pančochovou čeká cesta na trénink do Japonska a v sobotu 26. listopadu závod SP v Alpensii, dějišti olympijských her v Koreji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články