Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pančochová už trénuje a ve Špindlu se chce ukázat

Praha - Snowboardistka Šárka Pančochová má za sebou zimu vyplněnou ježděním v prašanu a užíváním si volnějších jízd. Kvůli loňské operaci kolene závodila jen minimálně, v poslední době si už ale zkoušela všechny tradiční triky, které předvede o víkendu při slopestylu na Snow Jamu ve Špindlerově Mlýně. Tam se pojede závod finále Světového poháru FIS a zároveň série WST. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a náš web.

Sport
zdroj: ČT4

Pátá snowboardistka z olympijských her v Soči se loni v létě podrobila operaci zkřížených vazů v koleni a kvůli tréninkovému manku a rehabilitaci v této zimě absolvovala jen dva závody. Startovala v lednu v kvalifikaci U-rampy na mistrovství světa, kde ale vynechala svoji hlavní disciplínu slopestyle, a absolvovala minulý týden US Open.

"Po zranění mi déle trvalo, než jsem se dala do pohody. Vaz potřeboval delší klid, aby se to pořádně zahojilo a znovu neutrhlo," řekla Pančochová. "Sezona je proto trošičku jinačí. Víc jsem jezdila v prašanu, což se mi líbilo a je to dobré pro duši. Tělo i mysl si odpočinuly."

Je nám líto, video expirovalo.
Pančochová trénuje a těší se do Špindlu

Zaměřila se na vlastní projekty, hodně natáčela a fotila. Nejčastěji jezdila v americkém Coloradu. Po odpočinkové sezoně se nebojí návratu k závodům, ve kterých dopady na ledový podklad bolí mnohem více. "Jsem docela závodní typ. Vadí mi, když nejsem stoprocentně připravená a vím, že na to mám. Musím zamakat," řekla. Od příští sezony počítá s větším počtem závodů a vyhlíží i olympiádu v Pchjongčchangu 2018. "Už se začnu zase připravovat, abych byla ready, až to zase přijde," uvedla.

Do závodního módu se nastaví už nyní kvůli Snow Jamu v Krkonoších. "Chtěla bych zajet dobře, protože se v Čechách ukážu jen jednou za čas. Jsem jistější psychicky i fyzicky. Naskákala jsem si triky, které dělám normálně v závodech, tak jsem si je dala a ujistila jsem se, že to je dobré," řekla Pančochová, která loni získala velký křišťálový glóbus za celkové vítězství ve freestylu a malý globus za slopestyle.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články