Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ledecká po lehkém otřesu mozku vynechá úvod SP

Carezza Snowboardistka Ester Ledecká vynechá kvůli lehkému otřesu mozku úvod světového poháru. Loni druhá žena alpských disciplín na "prkně" si zranění způsobila o víkendu při pádu v lyžařském tréninku. Proto nenastoupila do paralelního obřího slalomu v italské Carezze a chybět bude také ve čtvrtečním paralelním slalomu v rakouském Montafonu.

Ester Ledecká
zdroj: SLČR

Vítězka jednoho závodu z minulé zimy absolvovala vyšetření v nemocnici ve Schladmingu, kde byla dva dny na pozorování. Zranění sice není vážné a původně chtěla v Carezze na start, ale nakonec své rozhodnutí změnila. "Po konzultaci s lékaři jsem se rozhodla závody vynechat," uvedla Ledecká.

"Sezona je na úplném začátku a po dvoudenním tréninkovém výpadku bych možná ani nejela v takové pohodě, abych si mohla závody užívat," doplnila devatenáctiletá závodnice, která kombinuje snowboarding se sjezdovým lyžováním.

Neplánovaně se tak oddaluje návrat Ledecké do závodů na snowboardu. Naposledy na něm startovala v únoru v Soči. Na olympiádě měla problémy se zády, které ji limitovaly, a proto po hrách už nejezdila. Záda na jaře vyléčila.

Do plného tréninku by se měla šestá a sedmá žena z olympijských her v Soči vrátit už v nejbližších dnech. Do světového poháru by měla Ledecká naskočit 9. ledna v paralelním slalomu v rakouském středisku Bad Gastein.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články