Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žádný problém. Březina se cítí před startem ME v naprosté pohodě

Do sezony vstoupil ve velkém stylu a teď může směle pomýšlet na přední pozice na mistrovství Evropy v krasobruslení. Michal Březina bude největší českou nadějí na právě startujícím šampionátu. Pokud bude v Minsku předvádět výkony jako v první polovině sezony, má reálnou šanci navázat minimálně na evropský bronz z roku 2013. Přímé přenosy vysílá ČT sport, ČT2 a kompletní dění a zpravodajství nabídne web ctsport.cz.

Na podzim skončil Březina dvakrát druhý v závodech Grand Prix a obsadil čtvrté místo v prosincovém finále prestižního seriálu. I závěrečnou přípravu před evropským šampionátem absolvoval bez problémů. "Trénovali jsme v podstatě stejně jako před všemi ostatními závody, všechno šlo v pohodě. Rafael byl s tréninky spokojený a neměl nic špatného, co by mi mohl říct," řekl svěřenec Rafaela Arutjunjana.

V Minsku ovšem jeho kouč nebude, protože musí vést dalšího svěřence Nathana Chena na souběžně probíhajícím americkém šampionátu. Březinu doprovodí koučova manželka Vera, která je další členkou trenérského týmu. Zkušený Čech je ale na podobnou situaci zvyklý. "Ve Finsku na Grand Prix jsem jel bez něj, to tam byl pan Žídek jako trenér. Už jsem takhle odjel spoustu závodů v loňské sezoně, takže žádný problém," prohlásil.

Michal Březina v dobrém rozpoložení:

"Když budu schopen zajet to, co jsem natrénoval, tak nemám problém. Myslím, že když půjde všechno tak, jak má, tak by to mohlo dopadnout dobře."

Kandidátů na přední umístění je hodně. Pro šestinásobného šampiona Javiera Fernándeze ze Španělska to bude poslední start v životě. "Uvidíme, s čím přijede. Ale jak ho znám, tak bude chtít předvést dobré jízdy, určitě by nejel na mistrovství Evropy nepřipravený," řekl na jeho adresu Březina.

Do dějiště šampionátu dorazil dnes, krátký program ho čeká ve čtvrtek. Příjezdy na poslední chvíli má rád. "Nemám čas přemýšlet," pochvaloval si. A neměl obavy ani z jedenáctihodinového časového rozdílu mezi Kalifornií a Minskem. Třetí den pobytu, který bývá při aklimatizaci kritický, mu vychází na volný pátek. "I když se mi po (čtvrtečním) krátkém programu bude třeba špatně spát, tak to nevadí, protože nemáme závod. Máme závod až v sobotu, tak by to mělo být v pohodě."

Tréninky v dějišti šampionátu mu slouží jen k tomu, aby si zvykl na led a halu. "Pokud někteří závodníci jezdí na závod s tím, že mají představu, že v posledních trénincích ještě něco natrénují, tak je to hodně těžké. Dva tři dny před závodem už se toho moc natrénovat nedá," dodal Březina.

Na loňském mistrovství Evropy skončil osmý. Stačilo to k tomu, aby mohli v Minsku startovat dva Češi. Březinu v soutěži doplní Matyáš Bělohradský.

Program ME v krasobruslení (ČT sport, ČT2 a kompletní vysílání na webu)

Středa:

09:40–15:00 Krátký program žen

17:00–19:00 Krátký program sportovních dvojic

Čtvrtek:

10:00–15:40 Krátký program mužů

17:40–20:05 Volné jízdy sportovních dvojic

Pátek:

10:50–14:35 Krátké tance

16:00–20:05 Volné jízdy žen

Sobota:

09:15–13:25 Volné jízdy mužů

14:25–18:00 Volné tance

Neděle:

12:55–15:30 Exhibice

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články