Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Dušková bude bruslit s Jakubkou, Bidař ještě jasno nemá

Anna Dušková má po rozchodu s Martinem Bidařem jasno o novém partnerovi ve sportovní dvojici. Bude soutěžit se sedmnáctiletým Radkem Jakubkou, který rovněž trénuje v Praze pod vedením Evy Horklové. Dušková ale musí nejprve doléčit zraněné koleno. Bidař trénoval s Ruskou Nikou Osipovovou, ale ta by letos nemohla závodit za Česko, takže český krasobruslař bude muset asi ještě hledat. První metou jsou srpnové výkonnostní testy.

Anna Dušková v letu
zdroj: Reuters

Dušková s Bidařem v dubnu oznámili konec úspěšné spolupráce ozdobené juniorským světovým titulem, čtrnáctým místem na únorové olympiádě a jedenáctou příčkou na letošním mistrovství světa. Bidař plánoval více trénovat v zahraničí, zatímco Dušková se chtěla nadále připravovat převážně v Praze.

Ve skupině trenérky Horklové také osmnáctiletá Dušková našla nového partnera, se kterým může soutěžit i mezi juniory. Jakubka se kvůli tomu rozešel s Editou Horňákovou, s níž skončil patnáctý na letošním juniorském MS. Přípravu jim ale komplikuje partnerčino zranění kolena. "To si vyžádalo revizní lékařský zákrok, na který znovu naváže rehabilitace a po ní trénink," uvedla mluvčí Českého krasobruslařského svazu Eva Kijonková.

Bidař zkoušel jezdit s Rusku Osipovovou, ale jejich případná spolupráce je velmi komplikovaná. "Je fajn, že Martin nestál mimo trénink, ale bude muset s největší pravděpodobností hledat dál," komentoval jeho situaci předseda svazu Stanislav Žídek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články