Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kubeškovo kvarteto se probojovalo do semifinále curlingového Prague Classic

Turnaj World Curling Tour v Praze čeká semifinále. Mezi čtyřmi nejlepšími se představí i tým Karla Kubešky, který zvítězil ve čtvrtfinále nad kvartetem Lukáše Klímy. O vítězi rozhodoval až poslední end, v němž "Kubeškovci" získali rozhodující dvoubodový náskok a zvítězili 8:6. Neúspěchem naopak skončilo čtvrtfinále pro Davida Šika a jeho tým, který prohrál s Rusem Vaskovem 4:6. Semifinále curlingového Prague Classic sledujte v přímém přenosu v neděli od 9:30 na ČT sport a webu ctspot.cz.

Kubešku a spol. nečekal v závěru bojů ve skupině jednoduchý úkol. Maďaři pod vedením Zsolta Kisse pomýšleli po slibném začátku turnaje také na postup. Po dvou oťukávacích endech vybojoval český tým dva body při nevýhodě a další tři přidal v pátém dějství. Osmý end už se za stavu 7:2 ani hrát nemusel.

Další vyrovnané utkání mají za sebou reprezentanti David Šik a jeho tři spoluhráči. Dvě utkání vyhráli Češi v extra endu a jedno jen těsně prohráli. Tentokrát ovšem průběh celého zápasu kontrolovali a nad Slovinci pod vedením Lana Žagara zvítězili 5:4.

V závěrečném kole skupinové fáze poprvé prohrál v soutěži Klímův tým. Češi museli v druhé polovině utkání dotahovat. Dvakrát bodovali při soupeřově výhodě, ale koncovku extra endu zvládli lépe Italové a připsali si vítězství 6:5.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články