Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kubešková a spol. zvládly domácí kvalifikaci a pojedou na curlingové MS

Na březnovém mistrovství světa v curlingu bude Česko znovu reprezentovat mezinárodně ostřílený výběr skipky Anny Kubeškové. České jedničky si právo startu v kanadském North Bay vybojovaly ve finále domácí kvalifikace, ve kterém porazily tým Zbraslavi pod vedením Kamily Mulačové 2:1 na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále domácí kvalifikace na curlingové MS vyhrála favorizovaná Liboc

O výsledku posledního duelu rozhodl závěr pátého endu, když velmi povedený kámen vyslala kapitánka Kubešková a zajistila svému týmu hned pět bodů. Liboc zvítězila nakonec nad Zbraslaví 11:5 a postoupila na světový šampionát.

Česká skipka si na MS zahraje už počtvrté. "Bylo to poměrně složité, soupeřky hrály velmi dobře. Led byl trochu složitější, málo to točilo, což je pro kreativní hru složitější, ale nakonec se nám to povedlo," uvedla Kubešková.

Účastnické místo na mistrovství světa pro Česko vybojoval její tým v listopadu na mistrovství Evropy. O letenky na šampionát ale musely curlerky ještě zabojovat v relativně novém systému domácí kvalifikace.

"Podle mého názoru to je poměrně náročné, protože přece jenom jsme amatérský sport. Všechna děvčata studují nebo pracují, čili je pro ně nesmírně náročné se v průběhu sezony připravit na pět, šest vrcholů," řekl trenér Liboce Karel Kubeška.

Dosud nejlepší umístění českých curlerek na mistrovství světa je 7. místo z loňského roku. Na úvod šampionátu se tým Kubeškové utká s domácími Kanaďankami.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články