Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Fernstädtová se probojovala do čela Interkontinentálního poháru ve skeletonu

Do čela průběžného pořadí Interkontinentálního poháru se dostala česká skeletonistka Anna Fernstädtová poté, co se v Park City dvakrát prosadila na stupně vítězů. Juniorská mistryně světa v americkém středisku nejprve zopakovala výsledky z předchozích dvou závodů ve Winterbergu a obsadila třetí místo, následně skončila druhá, zatím nejlépe v sezoně.

Oba závody se kvůli pátečnímu nepříznivému počasí jely v sobotu a jen na jednu jízdu. V tom prvním Fernstädtovou dělilo jen osm setin od vítězné Američanky Kelly Curtisové, ale o čtyři setiny ji porazila i Němka Susanne Kreherová. V odvetě už byla lepší jen německá soupeřka, Fernstädtová byla tentokrát o 19 setin pomalejší.

Do čela průběžného pořadí Intercontinental Cupu pomohla Fernstädtové i absence Britky Laury Deasové a Rakušanky Janine Flockové, které se podělily o triumfy v prvních čtyřech závodech sezony. V příštím týdnu seriál vyvrcholí v Lake Placid.

Dvaadvacetiletá Fernstädtová závodí za Českou republiku od této sezony. Pražská rodačka ještě vloni reprezentovala Německo na olympijských hrách v Pchjongčchangu a byla tam šestá. Po změně příslušnosti ještě nemůže startovat ve Světovém poháru, ale před týdnem měla hájit české barvy na mistrovství Evropy. Jenže po odložení závodu kvůli počasí dala o tomto víkendu přednost startu v zámoří, aby získala body potřebné ke startu v SP od příští sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články