Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Ve Whistleru dominovaly kanadské boby, zvítězili Spring s Wrightem

Třetí závod Světového poháru ve Whistleru opanovali domácí Kanaďané. Nejrychlejší čas zaznamenala dvojice Chris Spring a Neville Wright. Druhá skončila posádka vedená Justinem Krippsem, třetí dojel Lotyš Melbardis. Ve vedení celkového pořadí ale zůstává Kripps.

Chris Spring
zdroj: ČTK/AP autor: DARRYL DYCK

Kontroverzním momentem závodu byl nápis na boku bobu dvou ruských posádek, které na odebrání zlatých medailí ze Soči reagovali nápisem "pravda je na naší straně." Vyšetřování ovšem zatím ukazuje na systematický ruský doping. Kromě protestní akce ale ruský pilot Alexandr Kasjanov těsně atakoval stupně vítězů, když skončil čtvrtý.

Obě kola ovládl domácí Chris Spring, který s brzdařem Nevillem Wrightem navázal na triumf z ledna 2016. Vydařený kanadský den umocnil druhým místem Justin Kripps. I závodu žen dominovala kanadská posádka. Zkušená pilotka Kailie Humpriesová, která ve Whistleru získala už olympijské zlato v roce 2010, potvrdila pozici největší favoritky a porazila dvě největší americké soupeřky.

Je nám líto, video expirovalo.
Třetí závod SP bobistů ve Whistleru vyhráli Kanaďané Spring s Wrightem

Závod SP v jízdě na bobech ve Whistleru (Kanada):

Dvojboby: 1. Spring, Wright 1:44,17 (51,84+52,33), 2. Kripps, Kopacz (všichni Kan.) -0,02 (52,02+52,17), 3. Melbardis, Dreiškens (Lot.) -0,09 (52,00+52,26).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Kripps 612, 2. Spring 577, 3. Walther (Něm.) 545.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články