Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tichonov píše Dračevovi: Odstupte. Ani náhodou, reaguje šéf ruského biatlonu

Šéf ruského biatlonu Vladimir Dračev čelí výzvám, aby rezignoval na funkci. Čtyřiadvacet tamních sportovců a trenérů mu dává za vinu nedodržení slibů, že biatlon vyvede z krize a napraví jeho pošramocenou pověst. Mezi nimi třeba někdejší olympijský šampion Alexandr Tichonov. Čtyřnásobný mistr světa Dračev je v čele svazu od května 2018 a mandát mu vyprší v příštím roce.

Ruský biatlonista Alexandr Loginov na MS v Anterselvě
zdroj: DPA autor: Hendrik Schmidt

Rusko po skandálu se státem řízeným dopingem přišlo v prosinci 2017 o status řádného člena v mezinárodní unii IBU. Je nyní členem provizorním, a to bez hlasovacího a volebního práva. Ruští reprezentanti se nicméně mohou účastnit závodů včetně Světového poháru či mistrovství světa.

Signatáři dopisu proto Dračevovi vyčítají i to, že pod jeho vedením se svazu nepodařilo plné členství obnovit. A že v tamním biatlonu není dobrá atmosféra a problémy se naopak zhoršují.

"Nemyslíme si, že si zasloužíte důvěru biatlonové rodiny," píše se v dopise, který podepsali například olympijští šampioni ze 70. a 80. let Alexandr Tichonov a Anatolij Aljabjev.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sprintu mužů na MS

Dračev rezignovat odmítl. "Vždycky se najde spousta lidí, kteří se radují z neúspěchu," prohlásil. "Měli by raději pomáhat. Když se daří, tak každý tleská, ale když ne, tak se stáhne a řekne, že s tím nemá nic společného," dodal.

Rusům se sezona příliš nepovedla a až na zlatého Alexandra Ligonva ze sprintu mistrovství světa nezaznamenali žádné výrazné úspěchy.

Další ránu jim pak zasadila aféra během únorového světového šampionátu Anterselvě, když italská policie kvůli podezření z dopingu Loginova prohledala ruským biatlonistům hotel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články