Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moravec má opět potíže s játry a netrénuje. Vynechá i biatlonový šampionát na kolech

Už předloni si vytrpěl své, nyní se situace opakuje. Ondřej Moravec musel kvůli zdravotním problémům s játry přerušit přípravu na novou sezonu biatlonového Světového poháru. Trojnásobný olympijský medailista nyní čeká na další vyšetření.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Ondra netrénuje asi čtrnáct dní. Po soustředění ve Starém Městě se necítil vůbec dobře. Byl na odběrech, měl zvýšené jaterní testy," řekl trenér biatlonistů Zdeněk Vítek poté, co se příprava přesunula kvůli špatnému počasí z chorvatské Delnice do Česka.

Pětatřicetiletý Moravec tak vynechá i sobotní biatlonový šampionát na horských kolech, který mohl vyhrát počtvrté za sebou.

V Jablonci nad Nisou nebude závodit ani Tomáš Krupčík, který je po nemoci. "Má asi 75procentní tréninkovou zátěž. Zlepšuje se to každým dnem, bude v pořádku," ujistil Vítek.

Jaká byla poslední sezona z českého pohledu? POSLECHNĚTE SI Biatlon fokus podcast:

Potíže s játry se mu nevyhnuly ani před dvěma lety. Kvůli viru, jehož příčina nebyla odhalena, prakticky netrénoval více než měsíc, pouze piloval střelbu. "Strašně to bolelo a tělo nefungovalo," stěžoval si tehdy.

Biatlonisté momentálně trénují v Jilemnici, kde se k nim připojil i Michal Šlesingr. Majitel tří medailí z mistrovství světa očekává narození druhého dítěte, proto absolvuje zhruba polovinu přípravy individuálně.

Sport
zdroj: ČT4

V červenci čekají reprezentanty soustředění v německém Oberhofu a v Norsku, kde se zúčastní i exhibičních závodů na Blinkfestivalenu.

Nový ročník Světového poháru startuje prvním podnikem ve švédském Östersundu zkraje prosince. V březnu 2020 zavítá opět i do Nového Města na Moravě, těsně předtím se v italské Anterselvě koná mistrovství světa.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články