Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Biatlonisty čeká v Hochfilzenu sprint, na trať půjde i mladíček Štvrtecký

Den po ženách se v druhé zastávce sezony Světového poháru v Hochfilzenu představí ve sprintu na 10 km i muži. Mezi více než stovkou biatlonistů bude v parádních zimních kulisách Alp i pětice Ondřej Moravec (s číslem 35), Michal Krčmář (42), Michal Šlesingr (59), Adam Václavík (87) a podruhé v kariéře Jakub Štvrtecký (100). Přímý přenos sledujte od 13:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jakub Štvrtecký
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Štvrtecký se do výběru dostal poté, co onemocněl Tomáš Krupčík. "Štvrtecký byl povolán po dobrém výkonu v mixu IBU Cupu v italské Ridanně," uvedla reprezentace.

Kvarteto Petra Suchá, Lída Horká, Jakub Štvrtecký a Ondřej Hošek vybojovalo ve smíšené štafetě osmou příčku. "Petra při své premiéře nezklamala, Lída odvedla skvělou práci na trati, stejně jako Kuba Štvrtecký, jenž i dobře střílel. Ondra Hošek pak po čisté ležce nezvládl stojku a ve finiši nestačil na Rakušana," uvedl trenér mužského B-týmu Aleš Ligaun.

Pro devatenáctiletého rodáka z Velkých Karlovic a odchovance letohradského biatlonu to bude druhý start ve Světovém poháru. Poprvé se v něm Štvrtecký představil na sklonku minulé sezony v Oslu.

Světový pohár vede Nor Johannes Thingnes Bö následován Rakušanem Simonem Ederem a Antoninem Guigonatem z Francie. 

Kdo se naopak trápí, je francouzská hvězda Martin Fourcade. Tomu se dařilo jen v úvodních mixech, pak už šly výkony rapidně dolů. Ve sprintu v Pokljuce zajel 24. místem nejhorší výsledek za poslední tři sezony, stíhačku následně ani nedokončil.

Po úvodním dílu SP v Pokljuce je na tom z Čechů nejlépe Krčmář, jemuž patří v průběžném pořadí devátá pozice. Kromě něj už má z Čechů na 25. místě body jen Moravec.

Martin Fourcade
zdroj: AP autor: Darko Bandic

"Hochfilzen mám rád, patří mezi má oblíbenější střediska. Líbí se mi tratě, stadion i střelnice. Výsledkově to ale nikdy nebyla žádná sláva, když nebudu brát v potaz mistrovství světa 2017. Nevím z jakého důvodu, ale celému našemu (mužskému) týmu se tu moc nedaří," uvedl Moravec.

Čtyřiatřicetiletý zkušený závodník, který se v Hochfilzenu pětkrát v kariéře probojoval do elitní desítky, upozornil také na tradiční problematické počasí i velkou náročnost tamních tratí.

"První část trati patří k těm lehčím, ale v té druhé je to samé stoupání," dodal Moravec. V době konání mužského sprintu hlásí Hochfilzen jasno a teplotu kolem pěti stupňů pod nulou. "Hochfilzen, stejně jako Ruhpolding, většinou bývá hodně nabitý. Žádná chyba se neodpouští," uvedl sportovní ředitel biatlonového svazu Ondřej Rybář.

Michal Krčmář a Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Biatlonistky se v Hochfilzenu představily ve sprintu už během čtvrtka. Veronika Vítková dojela s jednou chybou 25. "To bych hodnotil jako jednu z mála pozitivních věcí," doplnil Rybář.

Eva Puskarčíková skončila o čtyři místa hůře taktéž s -1. Markéta Davidová byla vinou čtyř minel až 62. a sobotní stíhačku nepojede stejně jako trápící se 84. Lucie Charvátová. Zvítězila Italka Dorothea Wiererová.

SP v Hochfilzenu pak v neděli uzavřou první štafety sezony. Otazník zatím visí nad Jessicou Jislovou, která zažívá díky dobré střelbě i běhu pěkný start do sezony, v průběžném pořadí má zatím deset bodů. Do sprintu však kvůli zvýšené teplotě nenastoupila.

Zdroj
ČT sport, Biathlon World, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články