Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Odvykačka žlutého čísla byla příjemná, řekla Koukalová. V sobotu může být zpět

Oberhof (Německo) - Přes vánoční svátky trénovala Gabriela Koukalová v rakouském Hochfilzenu, letošním dějišti mistrovství světa, a do Oberhofu si přivezla skvělou formu. Na trati sprintu předvedla druhý nejrychlejší čas a zvládla také nebezpečnou zatáčku, ve které několik soupeřek spadlo. Byť jednou měla namále. Před vyhlášením skočila radostí do náruče trenéru Zdeňku Vítkovi a členové týmu ji vyhazovali do vzduchu. Vítězství bylo hodně sladké. Přímé přenosy stíhacích závodů vysílá v sobotu ČT sport a web ctsport.cz. První z nich startuje v 11:30.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Je to úžasné. Vyhrát v mece biatlonu, v Oberhofu, to je sen každého závodníka. Je mi ctí figurovat zde na stěně vítězů. Když jsem ještě začínala s biatlonem, tak jsem si neuměla představit, že bych střílela před tolika lidmi a vyhrála v místě, kde biatlon zažil největší rozkvět a rozmach," řekla Koukalová na svazovém webu.

Po dojetí do cíle se ale Koukalová kabonila, že to běžecky nebylo ono. "Je to subjektivní," rozesmála se a přiznala Radiožurnálu, že je překvapená. "Protože jsem si myslela, že vzhledem ke své konstituci se do těch kopců moc chytat nebudu. Servis ale předvedl skvělou práci a přála bych si, aby to takhle pokračovalo," řekla.

Výhrou v prvním závodu roku navázala na triumf z posledního předvánočního dílu SP v Novém Městě na Moravě, kde ji za vítězstvím v závodu s hromadným startem hnala fantastická atmosféra více než 35 tisíc fanoušků. "Když jsem teď stála na nejvyšším stupínku, tak jsem si na to vzpomněla a byla dojatá," řekla.

Po výhře v Oberhofu se kolem ní seběhl český tým a vyhazoval ji do vzduchu. Ani při tom necítila naražené hýždě z pádu z exhibice na stadionu Schalke. "Tyhle rány se hojí rychle a nadšení z výsledku přebije bolest. Spíš doufám, že se nic nestalo těm, kteří mě vyhazovali, protože po vánočních svátcích tam možná něco přibylo," řekla.

Na žluté číslo nemyslí

V průběžném pořadí SP zůstala Koukalová třetí, ale pokud vyhraje sobotní stíhačku, oblékne v neděli na hromadný závod poprvé od konce minulé sezony žluté číslo vedoucí závodnice. "Musím říct, že hlavně odvykačka žlutého čísla byla celkem příjemná. Přece jen jezdit ve žlutém je někdy nervyberoucí," řekla.

Letošní sezonu bere podle svých slov volněji a snaží se na sebe nevytvářet velký tlak. "Prostě si jezdím pro radost a neřeším moc, jak to dopadne. Favoritů je kolem spousty a jsme hodně vyrovnané. Závodů bude ještě tolik, že uvidíme ještě celou škálu situací a pořadí se bude měnit. Netroufala bych si na nic pomýšlet," dodala.

Do sobotní stíhačky vyjede s náskokem 21 vteřin před Finkou Kaisou Mäkäräinenovou. "To je jedna rána. To je hrozně blízko a relativní. Navíc je těžší jet sám než v chumlu lidí, kteří si mohou pomáhat, vyvezou se a ušetří síly, kdežto já od prvního kola budu muset jet nějaké tempo a všichni se na mě budou chtít dotáhnout. Je to těžké z hlediska psychiky," řekla
Koukalová.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Český rozhlas - Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články