Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Tarjei Bö má nejspíš únavový syndrom, vynechá start sezony

Oslo - Světový pohár v biatlonu začne 27. listopadu bez hvězdného Nora Tarjeie Böa. Osmadvacetiletý bývalý vítěz pohárového seriálu chybí v reprezentaci kvůli dlouhodobějším zdravotním problémům, jejichž původ se podle médií dosud lékařům nepodařilo zjistit, ale které se projevují jako únavový syndrom. Přímé přenosy ze Světového poháru odvysílá živě ČT sport a náš web.

Tarjei Bö
zdroj: ISIFA autor: Eduard Erben

"Nevíme, co se bude dít. Tarjei není nemocný sám o sobě, ale není ani fyzicky fit, prohlásil jeho trenér Egil Kristiansen. Zároveň uvedl, že jeho svěřenec by do Světového poháru mohl zasáhnout až začátkem příštího roku.

"Musíme se soustředit na soutěže po Vánocích. A samozřejmě mistrovství světa v Hochfilzenu. To je cíl," dodal Kristiansen. 49. ročník světového šampionátu proběhne v Rakousku od 8. do 13. února 2017.

Sport
zdroj: ČT4

Situace mrzí také jeho týmového parťáka Emile Hegle Svendsena, který zná Böa velmi dobře. "Je to pro Tarjeie noční můra," uvedl. Právě Svendsen bude s určitostí na úvodním SP v Östersundu (27. listopadu až 4. prosince) s fenomenálním Ole Einarem Björndalenem či Tarjeiovým mladším bratrem Johannesem Thingnesem Böem. "Samozřejme, že mi vadí, že není zdráv. Ale Tarjei tuhle situaci zvládne," věří jeho bratr.
(https://cs.wikipedia.org/wiki/2017)

Tarjei Bö ovládl SP v sezoně 2010/11, ve stejném ročníku se stal i mistrem světa ve vytrvalostním závodě a o dva roky později triumfoval na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě v závodě s hromadným startem. V kariéře získal dalších pět bronzových medailí ze závodů jednotlivců, ze štafet má šest titulů mistra světa a zlato z Vancouveru 2010.

Zdroj
ČT sport, ČTK, VG, NordicMag

Hlavní zprávy

Nejčtenější články