Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Sprint dvojic vyhrálo Rusko, Češi propadli

Nové Město na Moravě – V nezvyklém sprintu dvojic, který odstartoval kolo biatlonového světového poháru v Novém Městě na Moravě, vyhráli Rusové Jana Romanovová a Alexej Volkov. Český pár Eva Puskarčíková a Michal Krčmář nezvládl především střelbu, musel na sedm trestných okruhů a dojel až třináctý se ztrátou 3:12,2 minuty. Druzí skončili Norové, třetí Ukrajinci. Přímý přenos závodu smíšených štafet sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 17:00.

Eva Puskarčíková předává štafetu Michalu Krčmářovi
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Naděje českého týmu před vyprodanými tribunami Vysočina areny skončily na druhém úseku, kdy Krčmář po položce vleže musel na tři trestná kola. "To byla katastrofa," komentoval Krčmář svoji první střelbu. Snažil se pak odvést maximum. "Abych se odvděčil fanouškům za to, jak jsem pokazil závod."

Za jeho chybami byla špatná reakce na poryv větru. "Kdyby přijel o deset vteřin dříve, bylo to v klidu," řekl šéftrenér Ondřej Rybář na střelnici. Krčmář dlouho váhal s úpravou mířidel. "Vyhodnotil jsem to tak, že to není na cvakání. A když jsem netrefil, tak jsem znovu ověřoval, pořád mi to nepřišlo moc, ale přece jen jsem nedával, tak jsem cvakal, dostal jsem se do terče, ale potom dělal chyby," řekl závodník.

Na střelnici pak na třetím úseku ve snaze dohnat ztracený čas selhala i Puskarčíková, která vestoje i přes dobíjení nechala nesklopené dokonce čtyři terče. "Michala mně bylo předtím líto, jak tam kroužil. Ale nesnažila jsem se ho v tom dohnat, důvodem bylo, že jsem vytuhla," řekla biatlonistka, proč chybovala.

Při chybách Puskarčíkové vstoje se z hlediště ozval pískot. "Myslela jsem, že lidé pískají na mě, ať jdu domů," lekla se. Důvodem ale nebyl její výkon, nýbrž výpadek velkoplošných obrazovek na stadionu. "Pak mi to řekli," dodala.

Povzbuzování fanoušků si Puskarčíková i Krčmář pochvalovali. "Super atmosféra, ale ten konec nedopadl nejlíp," litovala biatlonistka. Její kolega v cílové rovince divákům zamával. "Chtěl jsem jim poděkovat a zároveň jsem se jim omlouval, protože byli fantastičtí a mrzelo mě, že jsem jim nedal výkon, jaký si zaslouží."

Podobný osud potkal na poslední střelecké položce do té doby jasně vedoucí Němce. Erik Lesser na závěr musel na tři trestná kola a propadl se na čtvrté místo. Vedle vítězných Rusů se před něho dostaly ještě týmy Norska a Ukrajiny.

SP v biatlonu v Novém Městě n.Mor. (Žďársko):

Závod smíšených dvojic: 1. Romanovová, Volkov (Rus.) 35:43,3 (0 trest. okruhů), 2. Olsbuová, L'Abée-Lund (Nor.) -21,5 (0), 3. Džymová, Tyšenko (Ukr.) -24,6 (0), 4. Kummerová, Lesser (Něm.) -38,9 (3), 5. Latuilliereová, Beatrix (Fr.) -1:57,8 (0), 6. Anderssonová, Femling (Švéd.) -1:57,9 (1), ...13. Puskarčíková, M. Krčmář (ČR) -3:14,2 (7).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články