Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bauer vyhrál na Mísečkách klasickou desítku

Horní Mísečky - Lukáš Bauer vyhrál klasickou desítku Českého poháru - Slavic Cupu na Horních Mísečkách. V rámci přípravy na blížící se etapovou Tour de Ski porazil nejlepší český reprezentant o více než půl minuty Petra Nováka. Třetí dojel Ondřej Horyna.

V pětistupňovém mrazu Bauer od začátku vedl. Byl nejrychlejší na všech mezičasech a dálkového běžce Nováka porazil o 35,2 sekundy. "Z vítězství mám radost, i když to byla povinnost. Dostal jsem se při domácí přípravě trošku do pohody, ale ještě kousek zbývá. V klasice se určitě cítím líp, k čemuž mi pomáhá to, že můžu běhat. Jsem na cestě zpátky," řekl Bauer.

Bauer, který nebyl příliš spokojen se svým vstupem do Světového poháru, se po závodech v Kuusamu připravoval téměř tři týdny doma na Božím Daru a v Harrachově. "Stěžejní byly rychlé opakované tréninky, spíše s kratšími intenzivními úseky, od čehož si slibuji, že se lépe dostanu po startu do tempa," uvedl Bauer před Českým pohárem. V Krkonoších testoval formu, generálkou na Tour de Ski pro něj bude za dva dny volná desítka Německého poháru ve Fichtelbergu.

Je nám líto, video expirovalo.
Bauer vyhrál na Mísečkách klasickou desítku

Na Tour de Ski, která startuje 29. prosince v německém Oberhofu, by měli s Bauerem startovat uzdravený Martin Jakš, Jiří Magál, Aleš Razým a jediná žena Eva Vrabcová-Nývltová. "Po Mísečkách doplníme případně další jména," řekl trenér národního týmu Miroslav Petrásek. V sobotu se jedou závody bruslením.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články